vad är meningen med DOHC?

vad är meningen med DOHC?

Dubbla överliggande kamaxlar, eller DOHC, motorer är förknippade med högre hästkrafter och ökad prestanda. Den unika designen gör dessa motorer tystare, mjuk gång och effektivare

Funktioner

En dubbel överliggande kamaxlar motorn är precis vad namnet antyder:. en motor bensin förbränning med två kamaxlar placerade ovanför varje rad av topplock. Den DOHC design ofta jämförs med toppventilmotor (OHV) design som sätter flaskorna ovanför kamaxlar och enkel överliggande kam motorer, eller SOHC, där endast en kamaxel som driver ventilerna.

Identifiering

Det är inte nödvändigt att ha två kamaxlar att ha flera inlopp eller avgas ventiler på varje cylinder, är inte alla DOHC motorer har flera ventiler per cylinder. I själva verket hade den första dubbel cam endast för motorer med två ventiler per cylinder. De flesta idag, dock har mellan tre och fem ventiler per cylinder. Motorer med åtta cylindrar eller mer, som Bugatti 16-cylindriga motorer, har mer än en bank av topplock, men eftersom alla har två kamaxlar per cylinderhuvud de anses DOHC motorer trots att de har mer än två kamaxlar totalt.

Funktion

DOHC motor design används för att öka effektiviteten i motorn. En motor kan bara producera så mycket köra makt eftersom det kan generera energi i dess förbränningsrum, och detta är till stor del bestäms av luftflödet i kamrarna. Den dubbla kamaxlar medger dubbelt så många ventiler per cylinder, maximera motorns produktionen utan att öka den totala volymen.

Fakta

På motorvägen marschhastighet en motor kan lätt snurra på 3000 varv per minut, vilket innebär att en ventil i motorn skulle öppna 1500 gånger per minut, eller 25 gånger per sekund. Använda mer kamaxlar aktivera ventilerna gör ventilen tåget lättare och minskar draget i systemet. Det ger också fler ventiler vara närvarande på varje cylinder. Bilar med fler ventiler tenderar att vara tystare och starkare vridmoment vid höga hastigheter.

Typer

DOHC motorer utformades först på två cylindriga motorer, men utvecklades med den raka-8 och den moderna V6-och V8-motorer. Många motiv finns i olika versioner, med den enda CAM sorter med exakt hälften så många totalt ventiler och förekommer i lägre prestanda modeller. Motorer som har fem ventiler per cylinder kommer att ha två på en kamaxel och tre på den andra. Ett exempel på den extra kraften i DOHC motorer är skillnaden mellan sedan och familj modeller av Dodge och Chrysler, som använder en enda version överliggande kamaxlar av Mitsubishi Cyclone V6, och 3000GT och Stealth980s som använder en DOHC version av samma motor att ge extra hästkrafter.


Relaterade artiklar


hur man byter olja för automatiska växellådor i en Kia Spectra
Hur ofta en bil behöver ett oljebyte?
hur man kan kontrollera ett fordons transmissionsolja
hur man polera bränsletankar av aluminium
hur man förbereder en bil för att spara bränsle
hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Dodge Durango
Felsökning tändsystemet i en Cadillac Escalade
hur man byter en styrstag i en Ford Taurus
hur man köper ett bildäck
hur man använder Bondo för en kropp kit