om ersättning bilnycklar

om ersättning bilnycklar

Som bildesign har blivit mer sofistikerade, har tekniken gjort det svårare för tjuvar att bryta sig in och stjäla bilar. Den gamla stilen metall nyckel snabbt ersätts av "smarta nycklar" som inte lätt kan kopieras. Nackdelen med detta är att ersättning bilnycklarna blir mycket dyrare. För konsumenten kan det vara bra att känna till olika typer av bilnycklar i bruk och hur man ersätta dem med så lite kostnader och olägenheter som möjligt

Typer

Det finns tre typer av bilnycklar i bruk från 2008. Många bilar är fortfarande utrustade med gammaldags mekaniska lås som kräver endast de traditionella metall-tangenten. Majoriteten av nya bilar kommer nu med en smart nyckel som innehåller ett datachip. När nyckeln sätts i tändningslåset, skickas en kod till bilens dator. Utan denna kod, bilen startar inte. Vissa bilar, som Toyota Prius, har en helt elektronisk nyckel (kallas fob) som styr både dörrar och tändning.

Alternativ

En låssmed kan göra en ersättare nyckel för en äldre bil för några dollar. Om du har förlorat den ursprungliga nyckeln, kommer det vara lite dyrare eftersom låset kan behöva isär för att matcha en ersättare nyckel. När du har en smart tangent börjar det bli komplicerat. Vissa låssmeder har utrustning för att programmera en ersättare nyckel, men kanske inte kan få koden för vissa bilmodeller. I så fall måste du gå till en återförsäljare för en ersättare nyckel (du behöver ta med din titel och chassinumret för detta). . För en elektronisk fob, är det troligt en återförsäljare kommer att vara din enda alternativet

Kostnad

Enligt en undersökning från Boston Globe 2007, till den genomsnittliga kostnaden ersätta en smart nyckeln var $ 150-ca 12 gånger Kostnaden för ett gammaldags metall nyckel. Kostnaden varierar allt från $ 50 till $ 350. När det är möjligt att använda en låssmed är det oftast billigare och snabbare. När du måste få en ersättare nyckel från en återförsäljare, kan du få vänta flera dagar och betala mer. Den exakta kostnaden beror dels på göra av bilen. Till exempel en ersättning nyckel för en Prius genomsnitt $ 300.

Överväganden

det är klokt att ha en backup nyckel gjort om du skulle tappa en nyckel eller oavsiktligt låsa dina nycklar i bilen. Detta gäller antingen gammaldags eller smart nycklar. Du kan ha en enkel metall kopia av en smart gjort nyckel och det kommer att fungera i dörrlåset, bara inte i tändningslåset. Men överväga att investera i en säkerhetskopia snabbknappen. Det kommer att spara tid snarare än att inte ha användning av bilen i flera dagar medan du väntar på en ersättare.

Betydelse

följa utvecklingen. Som teknikskiften mot mer sofistikerade nyckelsystem, det kommer att gynna konsumenterna, eftersom tjuvarna hittar allt, men omöjligt att starta en bil. Dessutom är mycket av det obehag och åtminstone en del av kostnaden för att få en ersättare snabbknappen kan elimineras inom överskådlig framtid. År 2008 blev Kalifornien den första staten att kräva bilföretag att göra sina koder tillgängligt för låssmeder. Konsumenternas grupper som den amerikanska Automobile Association arbetar för att göra detta till en nationell standard.


Relaterade artiklar


hur man byter en glödlampan i en Kia Spectra
hur man byter vindrutetorkare på en Dodge Caravan
hur man inspektera drivlinan i en VW Passat
hur man kan utvidga en bil tjänst live
hur du förbereder din bil för snö
hur man byter bakre signalljus i en Cadillac Escalade
hur man ska behandla fläckar på tyg klädsel av bil.
hur man byter en glödlampan i en Subaru Outback
hur man tvättar floormats
Felsökning tändsystemet i en Plymouth Voyager