hur tune-up motorproblem

hur tune-up motorproblem

. Här är lite information om hur man diagnostisera vissa tune-up frågor och tar dig genom några steg om hur man tar hand om dem med en enkel melodi upp

Du behöver:
Tillgång till en ODB I eller II skanner.
  Vissa bilar som är förinställda 1997 kommer att behöva en ODB jag och bilar 98 eller nyare kommer att kräva II skannern.
.
Tändstift och tändkablarna.
Bränslefilter.
Olja och oljefilter.
Luftfiltret.
O2-sensorer (vid behov).


1.
En sak du behöver göra är att köra vad som kallas en ODB jag (96 och äldre fordon) eller II ( 97 och nyare fordon) scan på din bil. Detta kan göras gratis på de flesta Bildelar butiker som O'Reilly's eller Avancerad Bildelsaffärer. Det är gratis och de kan också kontrollera din generator och batteri system samt om du behöver det.
2.
Flesta koder kastas eller upptäckte när din Service Engine Soon lyser och vanligaste . . tune-up problem, cylinder misständer eller 02 sensorer inte fungerar korrekt, och oftast om det händer är det oftast dags för en tune-up
3
Din grundläggande Söka upp är denna: Byt ut din Ledningar och kontakter och O2-sensorer, luftfilter, Byt olja om du har nått ditt intervall, byta bränslefilter och kör renare insprutare eller rökgasrening för att rengöra injektorer och ersätta din PCV ventil, om bilen har en. Även om du inte redan har gjort det en kylvätska flush och fylla är alltid en bra idé.


Relaterade artiklar


med slick 50 i Harley Davidson Twin Cam motorer
hur du tar bort mögel fläckar från mattan
hur man byter Värmeslangarna i en Nissan Sentra
om repor på billack
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Toyota Tacoma
hur man kan kontrollera automatisk transmissionsolja
hur man kan kontrollera bilen däck för jämnt slitage
hur du justerar timing i en VW Passat
hur man byter en styrstag sluta i en Acura Integra
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Hyundai Sonata