hur man roterar dina däck

hur man roterar dina däck

Roterande dina däck inte förlänger livet på dina däck, men förbättrar prestanda också. Regelbundna däck rotationer kan främja jämnt slitage och kan hjälpa dig ange om du har anpassningen problem med ditt fordon. Generellt bör du rotera dina däck en gång mycket 3 till 5000 miles

Du behöver:.
4 pallbockar
. jack.
träkloss.
skyddsglasögon.
momentnyckel.
uttag.
brytare bar eller tvärslå.
krita.


1.
måste du först lyfta upp bilen och säkra fordonet med domkraften. ALLTID! lämna jack förlängas även om bilbockarna är där för att stödja bilen. Detta är en säkerhetsåtgärd i ens bilbockarna eller jack misslyckas. Lita på mig du inte vill ha 4 ton metall ovanpå dig.
2.
Bort dina däck med hjälp av en brytare bar eller en tvärslå och lämplig sockel för din klacken nötter. Var försiktig när du tar bort muttrarna som du kan tänkas band eller bryta lug nut bort av misstag.
3.
När fordonet är i luften och du har allt stöd säkert, använda diagrammet på vänster genom att klicka på den för att rotera däcken i konfigurationen för ditt fordon. Det är smart att ha lite krita att märka däcken innan du börjar flytta runt dem.
4.
När du har fått alla däcken på plats, dra åt muttrarna på bultarna . Därifrån nedre varje sida så att bara däcket vidrör marken och sedan använda en momentnyckel för att dra åt dem helt. Du hittar din vridmoment på Internet beroende på vilken typ av fordon, göra modell och år. Du vill alltid använda en momentnyckel för att förhindra från över åtdragning av muttern dessutom ytterligare tryck kan slita ut tänderna på stuteriet.


Relaterade artiklar


Vilken är den bästa bil vax?
hur man byter värmaren kärna i en saturn ion
hur man kan förhindra att en bil blir stulen
Var är termostaten i en 1993 toyota corolla?
hur man köper maskiner biltvätt
hur man byter på gasen i en Toyota Camry
hur man gör däck håller längre
hur man övervaka däcktrycket
hur man byter bakre signalljus i en Dodge Caravan
hur man kan förhindra vägsalt från rost bil