hur man gör glasfiber delar harts reparation

hur man gör glasfiber delar harts reparation

När en komponent går sönder, är det vanligt att helt enkelt köpa en reparation del. Vanligtvis är detta den bästa vägen av åtgärder, men ofta en del är antingen svårt att hitta eller helt otillgänglig. Andra gånger kan en reservdel vara alldeles för dyr för att motivera byte.
Vissa väljer att angripa problemet genom att helt enkelt göra en del själva. Glasfiber är ett idealiskt material för de flesta reparera delar. Till skillnad metall eller trä, kan glasfiber formas och formas till någon form för att producera en exakt kopia. Detta gör den idealisk för att ersätta bilbatterier kroppsdelar, inre komponenter, plastdetaljer motor, och även många reparationer runt huset

Du behöver:.
Glasfiber kåda
. Glasfiber blad.
Maskeringstejp.
Gips.
Formsläppmedel.
Aluminiumfolie.
Sandpapper.
Metal-fil.
Primer.
Paint.

Att Mold


1.
Gör en negativ form, med hjälp av gips, den del som behöver bytas ut. Innan du börjar, täck delen med en kommersiell formsläppmedel. Dessa finns i sprayflaska eller en färg-på-produkt. För mindre arbetstillfällen, sprejburkar är mycket mindre rörigt. Blanda gips i en skål eller container enligt tillverkarens anvisningar.
2.
Ringla gips över ytan på den del först för att säkerställa en god ytskikt av gips erhålls. Slutligen smutskasta resten av plåster över hälften av den del som är vänd mot dig. Se det färdiga skiktet är minst 1 cm tjock, för att undvika brott under senare steg.
3.
Cast den andra halvan av plåstret mögel. Detta bör göras först efter det första halvåret har haft en chans att helt torr. Upprepa processen används i steg 1 för att producera ett lager på minst 1 tum tjocka. Var försiktig vid tillämpningen av detta lager inte knäcka den första halvan av formen, eftersom det kommer sannolikt att den del som vilar på arbetsytan. Tillåt torktid på 1 till 2 timmar innan vi går vidare.
4.
Öppna gipsformen. Även om detta är tekniskt två individuella halvor, kan det vara svårt ibland att få en ren separation. Den tjockare du hällde varje halvor, desto lättare blir det att skilja på mögel utan sprickbildning. Sätt ett brett, tunt föremål mellan de två halvor och försiktigt bända isär dem. Arbeta dig runt utsidan av formen tills de separata och kan lätt dras isär.

Göra en del från Mold


1.
Lägg ett lager av aluminiumfolie på insidan av varje halva av mögel. Tryck försiktigt folien mot mögel för att se till varje indrag fylls i. Stryk ett tunt lager på insidan av folie med din formsläppning produkt. Detta kommer att hjälpa till att hålla harts fastnar på något. Folien kommer att släppa från plåstret oavsett vad, och om en liten mängd av folien fäster på glasfiber harts, kommer det inte vara ett problem.
2.
Använd en pensel att belägga insidan av Foliebelagd mögel med ett lager av harts. Innan den har en chans att börja torka, låg en standard glasfiber blad på insidan, och jämna ut eventuella luckor eller luftbubblor med en liten rulle. Ytterligare lager av glasfiber kan läggas på insidan av mögel för ökad styrka. Upprepa denna process för den andra halvan av mögel, och låt det torka ordentligt innan du går vidare till nästa steg.
3.
Ta försiktigt de två halvorna från mögel. Såvida du inte planerar att skapa ytterligare delar, är det inte viktigt att spara eller undvika att skada mögel i avlägsnandet. Test-fit kontaktytan av kanterna på de två delarna med varandra. Arkivering eller slipning kommer sannolikt att behövas för att uppnå en slät yta. Att para ihop de två halvorna tillräckligt länge för att slutföra nästa steg, fixera dem på plats med hjälp av flera remsor av maskeringstejp.
4.
Lägg ett blad av harts-indränkt glasfiber över de två halvor att limma ihop dem. Var försiktig med den delen tills den yttre tältduken har torkat helt. Skärande delen på denna punkt kan leda till att halvorna att flytta, vilket ger dig ingen möjlighet att justera dem eftersom det yttre glasfiber skal redan har tillämpats. När det första lagret har fått flera timmar att helt torr tillämpa en till två ytterligare lager av glasfiber för extra styrka.
5.
Sand utsidan av glaset skalet med gradvis finare sandpapper tills önskad yta uppnåtts. Använd en andning respirator, långa ärmar och handskar vid slipning för att förhindra skador på kroppen från glasfiber partiklar. Dessa små bitar av glas kommer att bädda in sig i huden i form av glasfiber splitter, och kommer att orsaka skada på insidan av lungorna vid inandning.
6.
Täck utanför av den del med en fordonskarosser filler som Bondo. När slipas, kommer detta att ge dig en primer färdiga yta som liknar färdig plåt. Från denna punkt kan den del primas och målas. Alla bilar grundfärg kan användas för detta steg. Med breda, svepande rörelser, omfatta den del ordentligt i primer. Två lager är i allmänhet tillräcklig täckning för att förbereda sig för färg. Låt minst 2 timmar torktid, och upprepa samma process med hjälp av sprejburkar med färg istället.

Tips och varningar


 • gipsformar kan användas till massa producera glasfiber delar på relativt kort tid. Använd så mycket lager av glasfiber för att ge stöd för din avsedda användning.
 • Aldrig
 • glömmer att andningsskydd under glasfiber slipning, annars riskerar bestående lungskador.


 • Relaterade artiklar


  hur man inspektera drivlinan i en Dodge intrepid
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Honda CR-V
  fakta om däckåtervinning
  om bilen luktar
  hur man byter en dragstång slutar saturn ion
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Nissan Altima
  hur du förnya din Texas fordonsregistrering
  Hur fungerar en digital bildäck arbetstryck läsare?
  om bränsle behandlingar
  hur man kan kontrollera motorolja