hur man förbereder du bilen för vintern körförhållanden

hur man förbereder du bilen för vintern körförhållanden

Vinterförvaring din bil kommer att leda till en säkrare och lyckligare vinter körupplevelse. Så vinterförbereder din bil måste du vidta lämpliga åtgärder för att förbereda din bil eller lastbil för vinterkörning villkor. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att göra din vinter lite bättre när du kör din bil

Du behöver:. .
Korrekt oljekvalitet
vinter vindrutetorkare vätska.
dubbdäck eller kedjor.
förbandslåda.
mat.
filtar.
stövlar.
handskar.


1.
när vädret börjar svalna behöver du ha rätt olja i bilen. När du tar din bil i att ha oljan bytt, be teknikern att referera den typ av olja som biltillverkaren rekommenderar för kallt, vinter temperaturer. Rekommenderad olja kan vara något tunnare. När temperaturen sjunker oljan i din motor tjocknar, så det är lättare att starta bilen i kyla om du har en tunnare typ av olja.
2.
Vinterförbereder ditt vindrutetorkare vätska . Du måste fylla framrutan reservoaren vindrutetorkare vätska med en sort som inte kommer att frysa i kallare temperaturer. Du vill inte vätskan att frysa till din vindruta medan du kör på vägen, och har det försämra din synlighet. Varmt väder vindrutetorkare vätskor kan frysa i behållaren, såväl som i plastslang som ansluter reservoar på vindrutan.
3.
Köpa högkvalitetsprodukter all-season eller dubbdäck. Du kan också wantto har en uppsättning av kedjor i din bil eller lastbil. Om du köper kedjor för din bil eller lastbil, köpa kedjan för din specifika däckstorlek. Lär dig att pu kedjorna på dina däck innan du behöver använda kedjor i mitten av en snöstorm.
4.
Förbered dig för olyckor i vintervädret som körförhållanden kan ändras snabbt och lämnar dig i farliga dilemmat. Förutom att din reservhjul, domkraft och däck järn, behöver du några extra punkter om du får strandsatta i iskalla vädret. Du kommer att vilja se till att du har en förbandslåda, filtar, och en liten stash av hög energi livsmedel, såsom chokladkakor. Du kanske också vill hålla några varma stövlar och tjocka handskar i din bil eller lastbil i fall du behöver gå någonstans eller byta ett däck i kallt vinterväder.


Relaterade artiklar


hur ånga rengöra en bilmotor
hur man byter värmaren kärna i en Lincoln Navigator
hur du justerar timing i en Plymouth neon
hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Cheva lavin
Felsökning tändsystemet i en GMC Sierra
hur du justerar timing i en VW Beetle
Felsökning tändsystemet i en saturn ion
hur man i detalj en lastbil
Hur lägger bränsle behandlingar förbättra en bils prestanda?
hur man inspektera drivlinan i en GMC Sierra