hur man byter ett punkterat däck

hur man byter ett punkterat däck

Liksom de flesta av oss på ett eller annat tillfälle har du förmodligen upplevt en punktering på bilen eller fordonet. Här är en mycket enkel genomgång av hur man byta däck på bilen

Du behöver:.
Reservhjul
. rörtång.
bilägaren handbok.
jack.


1.
Det första steget för att förändra en punktering på din bil är att parkera bilen på en plan yta av vägen som du körde på. Dra bilen så långt bort från trafiken som möjligt. Sätt din nödbromsen på i din bil och dina lampor fara.
2.
Avlägsna rörtång och jack från fordonets stam. Om din bil har navkapslar, ta bort navkapsel från hjulet med punktering. Om det har navkapslar, kan du använda navkapsel att hålla hjulet klackarna. Lossa muttrarna men ta inte bort dem än.
3.
Leta i din handbok bilägare för rätt uttag placering under ditt fordon, och vidare till jack upp din bil tills däcket är tillräckligt hög för att avlägsnas från fordonet. Ta bort muttrarna från hjulet. Tag bort hjulet från bilen och lägg ner den på marken så att den inte rullar bort från dig.
4.
Ta din reservhjul och gå vidare till placera den på klackarna eller bultar av fordonet så att de passas in i och passerar genom hålen i reservdäcket hjulet. Med reservdäcket på, dra åt muttrarna igen för att hjulet. Sänk domkraften så att hjulet är tillbaka på marken ordentligt. Du måste nu dra åt muttrarna med rörtång så mycket som möjligt, vill du inte din reservdäck att flyga av vid motorvägsfart eller hastighet för den delen! Dubbelkolla alla muttrarna är så hårt som du eventuellt kan göra dem med rörtång en andra gång när du tror att du är klar.
5.
packa ihop punktering och rörtång och Jack och placera tillbaka dem i bålen och vara på väg.

tips och varningar


 • Använd dina fordon ägare handbok för att bestämma lämplig
 • dra åt muttrarna så mycket som möjligt när du sätter på reservdäcket
 • Se upp för trafik
 • Ansök parkeringsbromsen
 • Ansök varningsblinkers


 • Relaterade artiklar


  hur man kan beräkna din gas körsträcka
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Oldsmobile Alero
  hur du installerar en bränsletank i en Chrysler Town & Country
  Felsökning tändsystemet i en Lincoln Navigator
  hur man stämmer upp en Mazda
  hur man byter en glödlampan i en Honda Prelude
  hur man återuppväcka en fowled tändstift
  hur man byter på gasen i en Cheva corvette
  hur man rengör en frisk luft ventil i en Pontiac Bonneville
  om kopplingsvätska