hur man bygger en hopfällbar båt

hur man bygger en hopfällbar båt

Bygga fällbara båtar är ett bra sätt att visa upp dina kreativa muskler. Hopfällbar båtar i synnerhet är bra, eftersom du kan ofta komma undan med att inte behöva köpa en släpvagn att dra runt, och efter det torkar ut, den lagrar bra i ett kompakt utrymme som din stam. Det bästa du kan som första gången båtbyggare är att börja enkelt med att göra en båt för en person

Du behöver:.
Segelbåt duk
. Plywood.
1X1s.
Bandsåg.
Vattentät trälim och klämmor.
Vax.
Rengör färgburk.
Pensel.
Lås eller gångjärn.
Rep.
Skruvar.
Träspill.


1.
Skapa en liten roddbåt design som är enkel och portabel. Se till att du noggrant utforma och planera din båt med ändarna i åtanke. Du behöver det yo vara vattentäta, stabil och stark nog att hålla oavsett last kommer att vara i den. Du behöver en plats att vila på årorna och att spänna dem mot medan rodd på kanterna av båten. Använd lämpliga material och se till att båten är stor nog för de ändamål för vilka du ska använda den.
2.
Kontrollera att båtens köl går upp och ner i båten, eftersom det är ryggraden i båten som ligger lägre i vattnet. Det bör göras av en skog som traditionellt används i båtbygge för styrka och skönhet, men du kan också använda plywood i ett lim-up att göra en tillräckligt stark köl. Flera längder av trä plankor bör utformas för att gå parallellt med kölen och bifogas i ändarna av kölen i en uppsättning av gångjärn så att antingen slutet av båten liknar ett stativ när de fläkten. Du behöver sedan bara hängslen som håller dessa på plats när de fläkt ut, bland annat en styrelse eller en uppsättning kort som ger en plats till steg. Dessa nämnder bidra till att spänna kölen utåt mot vattnet är det trycker mot när huden är på så att den inte vika tillbaka på dig när du tar ut den i vattnet. Dessa två stycken bör låsas säkert på plats så att de inte lossnar oavsiktligt när du går runt i båten. Se till att spärrarna är tillräckligt starka och skruvas in i träet så att det inte kommer ut. Att spara vikt, vissa människor använder lätta, icke-korroderande tågvirke.
3.
Gör en lim-up genom att ta bitar av trä för att limma ihop och beläggning sidorna för att hålla ihop med en tunt lager med trälim (se till att den är vattentät sort). Sätta ihop bitarna så att det inte finns några luftbubblor och tätt klämma bitar av trä tätt ihop så att de stannar på det sättet på alla kontaktpunkter tills limmet har torkat. Ge det om 12 till 24 timmar att torka, beroende på vad din flaska säger att göra. Se till att du inte skär delar för liten, vilket gör dem tunn. Testa din båt flera gånger innan du går ut i den. Bågen stöder (revben) kan klippas av plywood till den form du vill ha. Gör ett system som låter dig installera och ta bort revben med lätthet. Det kan hjälpa om formen på båten är lika på båda sidor så att du kan göra stöden i par. Att göra en mallar ur någon skrot trä eller papp som guide. Detta kommer också att se hur bitarna passar ihop i det slutliga projektet. Dessa mallar kan användas för att kapa flera bitar och sparas ifall du vill göra fler båtar eller reparera den du har. Revbenen och andra stödjande delar bör formas genom limning flera stycken bredvid varandra som gör det starkt nog att stå emot alla påtryckningar som kommer att vara på den. För kosmetiska ändamål och för att hålla ute vatten, du kan limma en faner på slutet. Använd din vattentät trälim och kläm fast den. Om du inte har klämmor och är villiga att experimentera, kan du säkert möjligen dina två bitar med lite extra träklossar och knyta ihop dem på eter sida av två bitar med rep. Limma inte ditt virke till block eller vajern. Sedan kan du infoga en robust pinne under repet och vrid det så att repet lindas runt den. Genom att vrida ytterligare kan du öka spänningen på repet, och du kan säkra pinne på plats genom att binda den till repet att det är vridna runt. Gör revben som kölen, men med olika form på dem. Många av de mindre revben kan tillverkas med ljus och billig 1x1 bitar av trä.
4.
Använda ett tyg huden, men se till att du fäster den så att du kan ersätta det eller dra åt den med jämna mellanrum. Alla tätt vävt segelduk som du köper används borde göra susen för att täcka båtens skelett. Dukarna finns i en mängd olika stilar och färger. Se till att tyget /huden är knuten till båten på ett sätt som gör det hårda regler när båten är monterad. Du kan använda mässing brickor och skruvar för att fästa på huden till båten, men det blir ganska dyrt. Du kan undvika riva-outs av sandwiching trasa mellan träbitar som skruvas ihop så att kontaktytan breder ut någon stress på duken när det känns en skjutande eller dragande. Canvas är ett bra och tungt tyg som kan användas och kan stå upp bättre än andra dukar misstag att bli trampad på. Segelduk ska vara vattentät. Du kan använda en borste för att tillämpa hett vax på tyget på båda sidor, arbeta in den i tyg. Låt det svalna. Ett annat sätt att vattentäta din båt är att belägga den med en vattentät lim eller färg. Se till att alla trä är impregnerat och att alla gångjärn och andra beslag är i skick.
5.
Sätt tyngsta delen av båten i mitten av båten och ner låg för att hjälpa båten balans. Designa en båt som har en tyngre köl för att lägga till stabilitet. Har ett par provkörningar nära stranden och lösa eventuella problem. Efter lite tweaking, börja bygga upp ditt självförtroende genom att prova båten under kontrollerade förhållanden. Efter varje körning, se till att låta båten torka ut innan du förvarar det.

Tips och varningar


 • Läs och följ alla riktlinjer som cam med din utrustning och Använd lämplig säkerhetsutrustning, inklusive skyddsglasögon. Använd inte en båt utan ordentlig vattensäkerhet, kunskap av båtar och en flytväst.


 • Relaterade artiklar


  om gnugga förening
  om anti-fog spray
  Hur fungerar en bil fungerar bromsljus?
  hur man kan förhindra att olja slam i en Dodge intrepid
  hur man kan kontrollera hastighetsmätaren noggrannhet
  hur man rengör färgade lädersäten
  hur man byter en dragstång slutar Kia Spectra
  hur man kan stoppa en bil från överhettning
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Subaru Outback
  Felsökning luftkonditioneringen i en Acura Integra