hur du ändrar din bil olja

hur du ändrar din bil olja

Ändra din olja är förmodligen en av de enklaste saker du kan göra själv när det kommer till din vanliga bil underhåll. Dessutom regelbundet byta olja var 3 till 4000 miles kan drastiskt förbättra livet och prestanda för din bil, i det långa loppet sparar värdefull tid och pengar

Du behöver:. .
Oil Catcher
Oljefilter.
Motor Oil.
Tratt.
11/16, 14mm, 12mm och uttag.
Oljefilternyckel.


1.
Det första du behöver göra när du byter din olja, är att köpa bil olja och ett oljefilter och alla ytterligare saker som kommer att hjälpa dig att förändra din olja, se bilden till vänster. Kolla med din lokala Biltema om du inte vet vilken typ av motorolja och oljefilter din bil behöver.
2.
Se till att din bil är avstängd och att den har hade tillräckligt med tid att kyla, är det sista du vill het olja över sig själv när man är under bilen. På de flesta bilar oljetråget ligger under motorn. Varje oljetråget har en oljepluggen som du kan ta bort att den gamla oljan rinna ut i oljan Catcher.
3.
När oljan dräneras helt lokalisera oljefiltret och använda den oljefilteravdragare att ta bort det från sin plats. Var mycket försiktig eftersom det fortfarande finns olja i filtret själv.
4.
När filtret tas bort öppna en ny flaska olja och gnugga lite runt sigill för den nya oljan filter. Skruva den nya oljefiltret igen och byta ut oljepluggen.
5.
När du fyller upp olja se till att använda tratten så att du inte droppar någon olja på motorn blocket.
6.
Sist men inte minst är det viktigt att inte överfylla din motor med för mycket olja. Medan fylla upp olja Kontrollera oljenivån med mätstickan. Om du inte vet var oljestickan är följ länken nedan om du kontrollerar oljan


Relaterade artiklar


hur du tar bort rost från motorn gjutjärn
hur man installerar en motor
hur ändrar kupéfilter i en Jaguar X-Type
hur man inspektera för däck defekter i en Dodge Durango
hur man byter en glödlampan i en Oldsmobile Alero
hur man inspektera drivlinan i en saturn ion
Hur får man en ny nyckel för en bil
hur man installerar hasplåtar för ATV Honda Rincon
hur du spårar bilens däck liv
hur man byter en glödlampan i en geo tracker