Vilken är den bästa bil vax?

Vilken är den bästa bil vax?

Du älskar din bil, det är din stolthet och glädje, och du vill att det ska se sitt bästa. Det finns bokstavligen dussintals vax på marknaden, alla lovar att bli bäst. Även åsikter kan variera, det finns bara en genomgående hög uppsatt fordonsindustrin vax som är bäst för någon bil, ny eller gammal

Identification

Mödrar Wax har legat i topp 10 på Consumer Reports, och har rönt godkännande av fordonsindustrin entusiaster i online-forum (se Resurser). . Särskilt populär är deras carnuba kaka vax (som till skillnad från flytande vax, är en solid används vid rumstemperatur)

Typer

Mödrar gör flera olika typer av fordons vaxa och polera produkter: "lera bar" vaxer, carnuba tårta vaxer och flytande vaxer. Alla tre är utmärkta på att återställa glans till din bil. Leran bar används för att förbereda din bil genom att ta bort skräp och miljögifter. Både carnuba kakan och carnuba flytande vax används för att stöta bort vatten, skydda färgen och reflekterar ljus, vilket resulterar i en "glans. "

Om Carnuba Wax

Carnuba, ibland stavat" karnaubavax, "är en vaxartad kåda från Copernicia cerifera palm som är inhemsk till Brasilien. Även typiskt vätska eller pasta-liknande i sin slutfas, är vaxet faktiskt en gul-brun när skördats. Efter det behandlas, det brukar bli något gulaktig i utseende.

Funktion

Funktionen för mödrar carnuba vax är att stöta bort vatten och förbättra visuella intryck av bilen. Eftersom carnuba vax är ett kolväte, är det "hydrofoba", vilket innebär att den inte kommer att vatten kan passera genom den. Detta förhindrar mikroskopiska avlagringar av smuts eller andra föroreningar från att fastna i färgen på bilen, vilket skulle resultera i ett "matt" finish. Eftersom lager vax är relativt tunn, måste det åter tillämpas regelbundet för att hålla bättre motståndskraft mot väder.

Kostnad

säljs styckevis, säljs den carnuba vax för minst $ 20 (med det genomsnittliga priset är $ 15 till $ 16), men även mödrar också säljer "bilpaket vård" som kan variera i pris från $ 30 till $ 166, beroende på de produkter som ingår.


Relaterade artiklar


hur man dubbla gas körsträcka, mer mpgs och spara pengar
hur man byter en dragstång slutar geo metro
hur man byter värmaren kärna i en Ford F-serie
hur man byter en styrstag i en Acura Integra
Hur fungerar en bils generator arbete?
hur man byter en dragstång slutar Lincoln Navigator
hur man byter ett bilbatteri
Hur fungerar en digital bildäck arbetstryck läsare?
hur man byter en oljetätning på en bil
hur man byter en styrstag i en Dodge RAM