Hur fungerar en bils signallampor arbete?

Hur fungerar en bils signallampor arbete?

Om strömmen går

ström från batteriet strömmar in i rattstången, där det går in omkopplaren blinkers. Den har 3 lägen: av, vänster och höger. När en vänster eller höger anges, kallas den elektricitet flyter genom en anordning den termiska blottaren att de främre och bakre tur lökar indikator och att signalen instrumentpanelen tur tänds. Den termiska blottare är hjärtat i blinkers. Det visar ljuset på och av med hjälp av en process som inte har förändrats på flera decennier.

Termisk Flasher

Den termiska blottare har en bit lätt böjda fjäderstål bredvid en elektrisk kontakt. Det hela är omgiven av en spole av motstånd tråd. Inledningsvis är fjäderstål inte berör den elektriska kontakten. Ljuset är släckt, och nästan alla av kraften går genom motståndet tråd, vilket gör att det värmas upp. När det värms upp, värmer den upp stål, vilket gör att det räta ut och röra kontakten. När den gör det går el via fjäderstål i kontakt och befogenheter signalljus. Eftersom lite makt är nu går genom motståndet tråden det svalnar, vilket gör att stål svalna och böja igen. Det stålbygel bort från kontakt, att strömmen slagits av och startar hela processen på nytt.

Innovationer

Under de senaste åren har lysdioder blivit vanligare i signallampor och strålkastare på bilar. Lysdioderna har en rad fördelar jämfört med glödlampor. De håller mycket längre, använda mindre energi, och sval. De är också mindre känsliga för vatten. En liten bit av vatten under täckmantel av en vanlig glödlampa kan lätt förstöra den. Den svala vattnet kan skada en mycket varm lampa genom att kyla den för snabbt. Lysdioder blir aldrig varm, och kan inte förstörs lätt av vatten. En annan nyhet är tillsats av blinkers på speglarna från sidan. Detta gör det lättare för förare att vid sidan av en bil för att veta när det är svarvning eller byta fil.


Relaterade artiklar


Felsökning tändsystemet i en Subaru Outback
hur man i detalj en lastbil
hur man byter en styrstag i en Ford Taurus
Felsökning tändsystemet i en saturn ion
hur man byter gaffel sälar
Hur fungerar en bil termostat?
om bromsbelägg
hur man professionellt reparera kluvet måla på en bil
Felsökning tändsystemet i en Honda CR-V
hur man byter en dragstång slutar Dodge Durango