Hur fungerar en bils generator arbete?

Hur fungerar en bils generator arbete?

Generator Basics

En generator är en liten elektrisk generator som fungerar på samma principer som kraftverk och andra generatorer. När ett magnetfält rör sig genom en ledare ger det ett elektriskt fält. Riktningen på rörelsen bestämmer riktningen av fältet. Genom att flytta fram och tillbaka mycket snabbt, kan en generator producera en växelström som växlar från positiv till negativ många gånger varje sekund.

Generator Basics

En generator skapar en ström genom att snurra en magnet runt mycket snabbt. Magneten är på en axel, som drivs av ett bälte från motorn. Runt magneten finns tre rullar av tråd. Eftersom generatorn går mot en spole, ger det en mäktig ström. Som det kommer nära är området förändras inte så snabbt, så den nuvarande minskar. Som det magnetiska fältet rör sig bort från spolen, uppstår en negativ ström. Slutresultatet är en sinusvåg som på bilden nedan.

Ladda batteriet och uppstart Car

Den effekt från generatorn körs via en aktuell likriktare. En likriktare förändringar växelström (AC) till likström (DC). Detta sker genom ett elektroniskt envägsventil kallas en diod. En diod kommer att skicka den positiva delen av den nuvarande cykeln till den positiva polen på batteriet, men kommer inte låta negativ cykel igenom. En annan diod kommer att skicka den negativa delen av cykeln till den negativa polen på batteriet, men kommer inte att låta den positiva delen igenom. Eftersom det finns tre ringar sprids runt generatorn, en relativt konstant ström av det. I någon punkt, är minst en spole ger negativa effekt och en spole producerar positiva kraft. Generatorn producerar enhetliga tillräckligt med ström för att driva all elektronik i bilen och ladda batteriet.


Relaterade artiklar


hur man kan utvidga en bil tjänst live
hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Jeep Grand Cherokee
hur du kontrollerar bilens olja
hur man byter på gasen i en Cheva corvette
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Toyota Corolla
hur du justerar timing i en Mitsubishi Eclipse
hur man byter ett luftfilter i en Toyota Camry
Hur fungerar en bils färg chip?
hur du justerar timing i en Dodge Durango
hur man byter bakre signalljus i en Lincoln Navigator