Hur ett sommardäck skiljer sig från ett vinterdäck?

Hur ett sommardäck skiljer sig från ett vinterdäck?

Sommar eller vinter?

Kör din bil på olika temperaturzoner kan påverka dess prestanda. Detta gäller särskilt för däck. Vissa däck är speciellt konstruerade för färd på varma vägar som de hittade i Mojaveöknen i sommar, precis som det finns olika hjul för att hantera snö i North Dakota. Denna artikel kommer att diskutera skillnaderna mellan sommar-och vinterdäck.

sommardäck

däcksgummi kan ha olika effekter när det kommer i kontakt med varma marken. Sommar eller högpresterande, däck, har mjukare gummi än vintern, eller all-season, däck. De har en viss viskositet för dem som gör ett bättre grepp på vägen. Sommardäck också komma med särskilda trampa syftar till att få bättre grepp om regnvåta vägarna. Mönstret på sommardäck sker till kanal vattnet upp och bort från bilen. Även om de kan ge bättre grepp och mjukare rider, sommardäck tenderar också att slitas ut snabbare.

vinterhjul

Vinterdäck är gjorda för att tåla kallare temperaturer, som de under 5 grader Fahrenheit, enligt uppköp tires. com. De har extra rader av lameller, som är små trappsteg inom större mönsterdjup sektioner som tillför extra grepp i snö eller kyla. Gummit är oftast tjockare och består av en silica-baserad förening. Spår i däcket är gjorda för att driva bort slask. Vinterdäck tenderar att vara bullrigare än sommardäck, men mer moderna vinterdäck blir tystare på vägen.

Vad ska titta efter

När man försöker att avgöra mellan vilka uppsättning däck att köpa, experter på GM rekommendera några bra tips, enligt de källor som anges nedan. Vinterdäck bör vara smalare än andra däck eftersom de måste plöja igenom snö och slask. Eftersom vinterdäck är konstruerade för att resa med lägre hastighet, är en "Q" hastigheter böter, vilket innebär att bilens maximala hastighet bör inte överstiga 160 mph. Du måste också kontrollera däcktrycket oftare under vintern. Däcktryck sjunker vid kall väderlek.

För sommardäck, däck bredd och spåren måste betraktas som bra. Bredare däck kan leda till vattenplaning. Om du ska köra på ett konsekvent våta vägar, kanske du vill välja en smalare sommardäck. Sommardäck ska ha hastigheter som Z, som toppar ut på 270 mph.


Relaterade artiklar


hur du köper däck till din bil
hur man får bilen redo för vintern
hur man gräva bilen ut ur vinter snö
hur man återställer lätt byta olja på en 1990 - 1994 Chevrolet Corvette
Hur fungerar en bil lås?
hur man inspektera drivlinan i en Mazda6
hur man kan förhindra att en bil blir stulen
Hur upprätthålla motorolja hjälpa till att hålla en motor i funktion?
Hur en bil säkring skiljer sig från ett hus säkring?
hur man kan bryta i nya bildäck