om bilen instrumentpaneler

om bilen instrumentpaneler

Instrumentbrädan inuti en bil kan vara enkla eller utsmyckade. Visa bilar och vissa bilar ras har anpassade instrumentpaneler av plåt. Chrome instrumentpaneler ses ofta i visa bilar. En instrumentpanel kan vara hem till ett grundläggande instrument panel eller ett med state-of-the-art teknik, t. ex. ett GPS-system och multi-CD-växlare. Instrumentpaneler har förändrats en hel del sedan begreppet först myntades, tillbaka i tiden för häst och barnvagnar

Historia

Ordet "dashboard" hördes så långt tillbaka som början av 1600-talet, långt innan motordrivna bilar någonsin ut på vägarna. Ordet användes ursprungligen för att beskriva bit av trä eller andra material som finns i fronten på en hästdragen vagn. Denna styrelse har använts för att skydda passagerarna från käck. Den engelskspråkiga-betydelsen av ordet "streck" vid den tidpunkten var "att bryta sönder" eller "att krossa till våldsamt. " Instrumentpanelen skyddade någon körning eller ridning i buggy från att skadas av smuts, stenar, is och alla andra föremål hästar kan sparka upp när de travade över marken.

Funktion

instrumentbrädan i en bil har flera funktioner. Det är den enhet som rattstången bifogas. Instrumentpaneler håller instrumentpanelen på en bil, inklusive mätare och varningssignaler. Varningssignaler på instrumentbrädan hjälpa föraren avgöra om en komponent av bilen inte fungerar eller om hon skulle dra bort till sidan av vägen för att kontrollera hennes bil. Framsidan av en instrumentpanel håller ljudsystem, ventiler luftkonditionerings-/värmepumpsystem och andra tillbehör. Instrumentpaneler håller även krockkuddar, som hjälper till att rädda liv om en bil är inblandad i en kollision. Vissa instrumentpaneler också innehålla utfyllnad som bidrar till att minska risken för skador om någon i bilen träffar han hade på instrumentbrädan vid en olycka.

Funktioner

Instrumentpanelen på bilens instrumentpanel gör att föraren kan se hastighetsmätaren, vägmätare och (i vissa fordon) varvräknare. Varningslampor och mätare (inklusive "check engine" light, kolla olja ljus och gas mätare) är placerad på instrumentpanelen i bilens instrumentbräda. Vissa bilar erbjuder nu GPS och andra navigationssystem som normalt finns på instrumentpanelen. Satellit radioapparater och andra avancerade ljudsystem (inklusive CD-växlare) ofta är knutna till instrumentbrädan också.

Typer

Många instrumentpaneler är gjorda av plast, speciellt i ekonomi-och med rimliga priser bilar. Vissa lyxbilar erbjuder instrumentpaneler som är gjorda av läder. Race bilar som är stora nog att ha en fullständig instrumentbräda brukar använda metall i sina konstruktion. Race bilar och fordon som är anpassade av bilintresserade ofta sport ringer krom och mätare, att lägga till estetik av fordonet.

varningar

instrumentpanelen kanske inte är så mycket sinnesro som man kan tro. Krockkudden eller krockkuddar i instrumentpanelen kan vara defekt. Om din bil var någonsin i en olycka, är det möjligt att garaget inte ersatte de airbag, utan snarare fylld facket med andra material eller placeras en begagnad krockkudde i krockkudde facket. Detta utgör en fara om du är någonsin inblandade i en bilolycka och ta reda på för sent att du har en krockkudde som inte kommer att använda ordentligt-eller inte alls.


Relaterade artiklar


hur detalj bilen för vintern
hur man inspektera drivlinan i en Nissan Maxima
hur man byter värmaren kärna i en Lincoln Navigator
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Toyota Tacoma
hur du spårar bilens däck liv
hur man byter bakre signalljus i en Ford Mustang
hur man förlänger livslängden på däcken
hur man rengör ett balsam bil luften
hur man byter bakre signalljus i en Ford F-serie
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en VW Beetle