hur tiden en motor

hur tiden en motor

Detta är en guide om motorn inte eld men du har makten på spolen (kontrollera genom att sätta ett test ljus + på negativ på coil och-på blocket, vrid runt motorn bör testningen lysa), är startmotorn dras igång och bränsle når fram. Tändstift är bra och gapet är korrekt. I teorin är det enda andra tidpunkten . . . .

Du behöver:.
Timing pistol
Motorn som behöver timing.
Skill.


1.
Om din distributör har poäng, ta bort vakuum röret och koppla in den tillfälligt. Bort "Dizzie" mössa och lägg den på toppen av motorn, se till att ledningarna inte kommer att fastna i remmarna. Avlägsna spolar elektroden i Dizzie locket.
2.
Få någon att hjälpa och vänd (vev) motorn. Notera åt vilket håll rotorn roterar. Motorn stannar oftast med cylinder # 1. dödpunkterna. Notera rotorn position, avgöra vilken punkt /bly rotorn pekar på med locket igen och du har ientified cylinder # 1. Detta kan låta fånigt, men många människor har satt sin timing 180 grader ut som de har använt cylinder 4 istället för 1.
3.
Ta ut tändstiftet en och sätta en ren skruvmejsel i hålet. flytta svänghjulet tills du har placerat kolven övre dödpunkt, gör det du genom att vrida svänghjulet för hand tills skruvmejseln inte stiger något högre. På högsta punkten, använd en tipex /Whiteout penna och markera svänghjulet och vevhuset med en linje så att du kan rada upp TDC i framtiden.
4.
Tillbaka Dizzie locket och minnas ställning cyl. # 1. Markera en linje om fallet med distributören de tipex /Whiteout penna. Ta av locket och lossa distributören låsbult. Vrid distributör fall att anpassa mittlinje rotorn med linjen du just gjort om fallet med distributören.
5.
Punkter bör "stängda" för kontakt för att sända gnistan genom distributören. Ställ in gapet enligt tillverkaren använder en gapping verktyg.
6.
Byte av lock, och tändstift du ska kunna skjuta upp motorn. När motorn är igång långsamt vrida distributören antingen tidigarelägga eller retar den motorns prestanda. Du kan vanligtvis detta genom örat. När du avancerar tidpunkten, kommer motorns varvtal upp något. Du kommer att märka av örat den punkt där motorn verkar köra jämnaste när du ökar på gasen. När du närmar dig achieiving bra timing, kommer du att kunna öka på gasen för hand dra i gaswiren och justera Dizzie med den andra handen om det behövs. När motorn varvtal upp snabbt vid gaspådrag ökar, och inte spotta, hosta och ecreases mycket smidigt, du har ganska mycket hittat din timing. Dra åt distributör fall bulten och du har det. Om du har en timing ljus, använda den, är det lättare och mer exakt. Men detta är ett bra sätt att göra det om du inte gör det. Att fördröja (långsam) tidpunkten, vrider du bara på Dizzie fall på motsatt sätt.

Tips och varningar


 • Få en vän att hjälpa dig.
 • Det är lättare om du har tidigare erfarenhet av bilar (mekanisk).
 • FÖR HIMLAR SKULL VÄNLIGEN vara försiktig !!!!


 • Relaterade artiklar


  hur man köper ett bilbatteri
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Chevy Impala
  hur man rengör din bilstrålkastare
  Felsökning styrsystemet i en Ford Mustang
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Altima
  hur man byter värmaren kärna i en Nissan Altima
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en geo metro
  hur du aldrig byta olja igen, oljefilter bypass
  polering Sportbike ramar
  hur till sängs (inbrott) nya bromsbelägg och / eller rotorer