hur mycket kostar det att måla en bil?

hur mycket kostar det att måla en bil?

Målning bil kräver mer än ett par burkar sprayfärg. Även denna typ av arbeten är tillgängliga till låga priser, kommer den dåliga kvaliteten på det arbete vara tydligt när färgen börjar skal efter några veckor. Garage som specialiserat sig på att måla bilar börja från början. Den ursprungliga färgen slipas, är specialiserade verktyg som används för att tillämpa en ny kappa och transparenta lager är till för skydd. Vart och ett av dessa steg innefattar variabler som kan ändra priset på en lack, såsom storleken av ett fordon och kvaliteten på färgen.

Du behöver:.
fogtätning gunRazor bladet knifeNew tillbaka windowHelper

Process

Ett bra lack för en bil kräver omfattande förberedelser, dyr material och specialiserad kompetens. Av denna anledning kommer den första faktorn i priset på tavlan en bil vara arbetets kvalitet och den tid ett garage lägger in i jobbet. Först kommer fordonet tvättas, den ursprungliga färger kommer att slipas och krom och fönster kommer att omfattas. Efter beredning har avslutats, är en färglös primer som tillämpas för att lägga livslängd till färgen. Därefter kommer de färgade färgen appliceras med pistoler, följt av öppet skyddsöverdrag. Olika garage får behandla varje etapp annorlunda. Vissa kan köra via beredning snabbt, medan andra kommer att ta tid att göra detaljerade arbete. Kvaliteten på arbetet beror på vad konsumenten är beredd att betala.

Material

Förutom kostnaden för arbete är flera material som ingår i kostnaden för målningen en bil. Någon som bestämmer sig för att måla sin egen bil bör räkna med att köpa vissa specialiserade verktyg såsom en sprutpistol och överdrag för fönstren och krom. De som går till ett garage kommer fortfarande att betala för primer, färg och klarlack. Eftersom flera lager av varje färg krävs en full uppsättning av anständiga material faller i intervallet $ 1. 000 till $ 1. 500. Men som allt annat, kan dessa priser förändras dramatiskt baserat på kvalitet. Top-of-the-line färger kan kosta väl mer än $ 5,000, medan de lägsta nivåerna kan hittas för bara några hundra dollar. Vissa färger, särskilt rött, kan också kosta mer. Storleken på ett fordon bör också beaktas, eftersom mer eller mindre material kommer att krävas, beroende på kroppsstorlek.

Labor

Labor kostnader varierar mycket i olika områden och bygger på arbetets kvalitet. Medan sammanfattning lackeringar finns för under $ 500, är förberedelse oftast obefintlig och appliceringen av färg tenderar att vara ojämn och slarvig. De flesta verkstäder kommer att slutföra hela processen från förberedelse till slut för $ 2. 000 till $ 3. 000 i arbete. Men återigen, kan priserna variera baserat på kvalitet. Kostnaden för arbetskraft kommer också att stiga och sjunka med storleken på ett fordon, främst på grund av beredningsprocessen. Många garage omfattar mindre kropp arbete som t. ex. avlägsnande av repor och små bucklor under en lack. Övre arbetskostnaderna kan nå $ 50. 000 eller mer, men dessa priser tenderar att vara reserverade för olika typer av specialiserat arbete.

Slutkurser

Med en kombination av arbete och material, en typisk lack kommer att ligga i intervallet på $ 3. 000 till $ 4. 500. Arbetskraftens kvalitet, storlek av ett fordon och den typ av material är de viktigaste variablerna för att avgöra priset, och ytterligheter finns i båda riktningarna. En dålig lack kan kosta så lite som $ 800, medan det absolut bästa kan toppa $ 75,000. De som beslutar sig för att måla sin egen bil kan spara tusentals dollar i arbete, men de bör förvänta sig att spendera extra på en sprutpistol, sandpapper, som täcker för fönstren och krom. Målarfärg kan också kosta mer att en enskild konsument, och investeringen i tid kan bli betydande de oerfarna.

Varning

De som är intresserade av att måla sin egen bil bör varnas att felaktig förberedelse kan skapa bestående skador på deras fordon. Inte bara det, men den oriktiga tillämpningen av färg kan skapa ojämnheter och fula fläckar. Problem orsakade av dåliga förberedelser och ojämn målning är särskilt synliga med mörkare färgskikt. Det brister i varje steg kan orsaka ett fordons färg i förtid skal eller blekna. Någon utan erfarenhet eller vägledning i att måla en bil bör starkt överväga ett samråd med en professionell. Konsumenterna måste avgöra om risken att skada deras fordon och tid tas i sitt eget arbete är värt mer än kostnaden för professionella arbete.


Relaterade artiklar


hur man byter olja för automatiska växellådor i en Honda CR-V
hur man byter en glödlampan i en Lincoln Navigator
om bilstrålkastare
hur man kan förstå och reparera en Sealand marina rv toalett
hur man byter en glödlampan i en Kia Spectra
hur man byter en styrstag i en Dodge Durango
hur man byter värmaren kärna i en VW Jetta
hur man inspektera drivlinan i en Nissan Sentra
hur man byter bakre signalljus i en GMC Sierra
hur man byter en styrstag i en Ford Mustang