hur man stämmer upp en bil själv

hur man stämmer upp en bil själv

Tuning upp en bil är inte så svårt som vissa människor tycker att det är. Läs din instruktionsbok, för att förstå grunderna. Korrekt underhåll av din bil kommer att försäkra att det varar länge. Gör det själv kommer inte bara spara pengar, kan det vara en tillfredsställande prestation.
Tänk på att den här artikeln beskriver en total service, mycket mer än en "tune-up" på lokal garaget!

Du behöver:
Gumout Förgasare Insprutare Cleaner
. Bränslefilter.
Luftfiltret.
PCV Filter.
Oljefilter.
Syntetisk olja.
Tändstift Wires Plug.
Distributör Cap Rotor (om sådan finns).
zmax Motor Formel (mikro-smörjmedel).


1.
Det första jag vill göra är att rengöra så mycket lack som jag kan från bränslesystemet. Jag använder Gumout Förgasare Insprutare Cleaner i tanken. Detta rensar bensintanken och bränsleslangar som leder till och med förgasare eller bränsleinsprutningar. Jag planerar det så att jag bränner åtminstone en som behandlas tank full innan du utför resten av tune-up.
2.
Efter rengöring av bränslesystemet, byt bränslefilter, PCV luftfilter. Jag föredrar att använda Fram filter, personligen.
Eftersom jag har torkapparaten öppna, vid det här tillfället kommer brukar jag spraya rena gasen och choken plattor av förgasaren eller spjällhuset med Gumout förgasare renare. Och, spray rengör MAF sensorn med CRC (Mass Air Flow sensor) renare. Jag kommer även att noga inspektera alla vakuum linjer, bränsleledningar, bromsledningar, elledningar, bälten och slangar för slitage, sprickor, värmeskador, gnagare tuggar, och ersätta eller reparera om så behövs. Gå vidare och fylla på bromsvätska, servostyrning och vindrutan vätskor bricka, när du ändå håller på. Dessutom använder en hydrometer för att kontrollera styrkan i din frostskyddsmedel. Om det är smutsigt eller svag, gå vidare och spola kylsystemet, återfyllning med minst en 50/50 blandning. Jag gillar Prestone frostskyddsmedel.
3.
Annat viktigt steg av någon tune-up är att ta bort sotavlagringar, särskilt om fordonet är vanligtvis bara körs korta sträckor i låga hastigheter . Carbon bygga upp kan leda till brända ventiler, för tidigt slitage på ventilen, oljeeldning, förlust av kompression /effekt och heta fläckar på kolven huvuden. En enkel, icke invasiv metod för att åstadkomma detta är genom rengöring med ånga. Med motorn på arbetstemperatur, öppna luften renare att få tillgång till intaget. Ta en 16-20 uns flaska vatten och ta bort locket och håll tummen över öppningen. Öka varvtalet till ca 2000 RPM, genom att flytta gasreglagets länkar. Långsamt, och jag menar långsamt, duggregn vatten i intaget. Motorn kommer att börja köra fast. Stoppa vatten och upprätthålla tomgångsvarvtal, tills det plockar tillbaka upp. Upprepa denna process tills flaskan är tom. Sedan, efter att stänga det lugnt, ta bilen ut på vägen och köra några miles. Hit motorvägen, om det alls är möjligt. Detta försäkrar att all fukt och lossade avlagringar kol tas bort. Du kan också behandla din gas-och motorolja med zmax eller Lucas mikro-smörjmedel för att ta bort och förhindra kolavlagringar.
4.
Nu är det dags att inspektera batteripolerna. Man kan lösa det skorpor bygga upp med lite vatten och bakpulver. Var noga med att inte tillåta någon att komma in på locken eller att kortsluta båda terminalerna tillsammans. Undanröjer de negativa först, och sätta i den igen sist, torka terminaler och tjänster batteri med en butik trasa, rengör dem med en borste batteripolen. Efter åtdragning, Spray päls polerna med Permatex batteri Protector Sealer, eller tillämpa vaselin, för att skydda dem från väder och vind.
5.
Nu ska jag gå vidare till tändsystem. Jag ska börja med att ersätta tändstiften och sladdar plugg. Jag föredrar Bosch Platinum två pluggar och Accel kontakten uppsättningar tråd. Om du har problem med en grep plugg eller två, följ länken jag placerade i resurs-området till en relaterad artikel. Jag kommer att inspektera och byta fördelarlocket och rotor, (och för dig klassiska bilägare att byta poäng och sätta bo). En del nyare bilar har en distributör mindre Ignition system som inte har någon Cap eller rotor och eliminerar underhåll
6
När det gäller tändningen går. . Om du inte har en klassisk, Det är datorstyrd. Vid byte av en Distributör dessa dagar, är allt du behöver göra rada upp de märken och låsa den. För Classics, veta hur man använder en timing ljus är viktigt. Det är bara en fråga om att koppla ur och koppla vakuum förväg ställa in tomgång till önskat varvtal vid arbetstemperatur, lossa håll klämman och försiktigt vrida distributören tills strobe visar att gnistan är i rätt punkt (vanligtvis avancerade 8 -10 grader före ÖD), dra åt klämman.
7.
Medan jag är på temat "Classics", eftersom större delen är förgasare, kan du lika gärna justera luft /bränsle-förhållandet vid denna punkt. Du kanske har mer än en blandning skruv och kan behöva borra och ta bort en fabriksinstallerad mössa tillgång till dem. När du har det ur vägen, och med motorn vid arbetstemperatur, Vrid sakta varje skruv medurs (en åt gången) tills motorn bara börjar gå på tomgång grov. Sedan tillbaka skruven ut ett halvt varv. Detta kallas en "Lean Best" inställning och kommer ge dig de bästa MPG under de flesta driftsförhållanden.
8.
Byt olja och oljefilter. Återigen, jag föredrar Fram filter. Motorns Instruktör jag hade, när jag gick till Lincoln Tech. (Automotive Tech. School) i mitten av 80-talet, lärde mig att upp-size min oljefilter när det fanns utrymme nog i motorrummet. Tänk bara på att matcha bottenplattan. Till exempel, alla tre filter i bilden har en 2-C-platta. De har alla samma tråd och tätning, vilket innebär att de är utbytbara. Men titta på skillnaden i längd!
Poängen är inte att förlänga ditt regelbundet oljebyte, utan snarare att hålla det renare med ett större filter element. En annan fördel är att överföra mer värme genom den större kapselytan. Detta bidrar till att minska något termisk nedbrytning.
Jag också föredrar att använda Castrol Syntec (syntetisk olja) i min fordon. Du bör använda rätt vikt /viskositet för optimalt skydd i ditt klimat. Se din bruksanvisning. Och som jag nämnde ovan, behandla din olja med zmax eller Lucas mikro-smörjmedel bidrar till att hålla din motor ren kol ackumulering
9
Som en sida noterar:.
* Om du har en datorstyrd motor och har kopplat bort batteriet, som nämns i steg 3, får ECM gå in "Open Loop". Detta är också känd som "Limp Mode". Datorns minne blivit rensat och det tillfälligt gör luft /bränsleblandningen, medan den sammanställer uppgifter från det om kontroll sensorer. Denna Återinlärning processen tar vanligtvis inte mer än ca 5 minuter. Under denna period, kör ditt fordon normalt, utan Jackrabbit startar eller plötsliga stopp.

Tips och varningar


 • Värm upp motorn först, stäng sedan av den, innan oljebyte. Varm olja är mer trögflytande, tar bort mer sediment och kommer att rinna fortare.
 • Se till att den gamla oljetätningen lossnade med filtret våt det nya med ren olja innan du installerar.
 • Uppgradera din avtappningspluggen till en som innehåller en magnet för att fånga och ta bort metallpartiklar.
 • hjälp av en Sharpie, skriver datumet och körsträcka på din oljebyte direkt på filtret, som en referens.
 • Om din oljefilter fästen vertikalt, fylla den med olja innan du installerar.
 • Dra åt för hand bara, annars oljefilter kommer att utnyttja och vara mycket svåra att ta bort nästa gång.
 • Använd tryckluft för att rengöra smuts och rost från tändstiftet hamnar, innan installera kontakter, att försäkra att de är ordentligt fastsatta.
 • Som pricken till din ställa upp, kontrollera och justera lufttrycket i dina däck i enlighet med de betyg som finns på däcksidan.
 • Kassera all spillolja och vätskor vid en återvinningsstation.
 • Anti-Freeze är giftigt för människor och djur, när de intas.
 • Medan under huven, med motorn igång, vara uppmärksamma på alla rörliga delar.
 • Använd inte en utökad längd oljefilter där det skulle sträcka sig längre än motorns dräneringstråget eller inte skyddas av en hasplåt under off vägförhållanden.
 • Â u00A9 2008. Med ensamrätt. Frågor? TomCom. eHow @ gmail. com


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Camry
  hur man rengör en frisk luft ventil i en Cheva lavin
  hur du tar bort tuggummi från en bil exteriör
  hur man byter startrelä i en Mercury Cougar
  om bromsvätska
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Subaru Outback
  hur man gör tvål biltvätt
  hur man använder släpvagn presenningar
  Hur man byter olja i en Mitsubishi Eclipse
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Acura Integra