hur man kan kontrollera en krets bil relä

hur man kan kontrollera en krets bil relä

Din bil använder många olika typer av elektroniska, kablage och system relä för att hjälpa olika tillbehör fungera. Om du får problem med särskilda elektroniska tillbehör i din bil, är det dags att köra ett test på din bil stafett kretsar för att se om någon av dem kan vara trasig. Dessa reläer kan påverka ett brett utbud av delar på bilen, så gör det korrekt testning är viktigt för att se till att bilen flyter smidigt

Du behöver:.
Testlampa
. Wire.
Glödlampa och uttag.
Hjälpare.


1.
Samla alla nödvändiga verktyg. Du behöver en glödlampa och uttag, ett test ljus (talar om en säkring fungerar eller inte) och möjligen en bit tråd.
2.
Testa alla säkringar med din testlampa verktyg. Se till att du kolla alla säkringar under instrument samt under huven. Om alla säkringar verkar fungera korrekt, fortsätt med provet.
3.
Låt någon vrida om nyckeln i startsnöret från "på" till "Crank" medan du försiktigt fingrarna på relä som du misstänker inte fungerar. Du ska känna något klicka i reläet när motorn går från "på" till "vev. " Om du känner någon klickar, måste du kontrollera att reläet anslutningar.
4.
Kontrollera anslutningarna till några tecken på överhettning eller korrosion. Om det verkar vara någon skada, använd en helt ny relä. Då omtest reläet att se om det fungerar (steg 3). Om detta inte fungerar, fortsätt testning.
5.
Kontrollera alla socklar. Anslut din verktyg testlampa till marken tråd eller svart bly. Har din hjälp att vrida om nyckeln "on", men utan att slå på motorn. Med hjälp av sonden från din testlampa kontrollera socklar insidan av reläkontakt. Du måste ha två av dessa för att fungera riktigt.
6.
Rådgör med din reparationshandbok för detaljerade ritningar på att ersätta skadade reläer du kan ha.


Relaterade artiklar


Hur polera polera en bil utseende?
hur man byter skivbromsar fram i en Mitsubishi Eclipse
hur man byter fläkt i en Dodge Caravan
om luftkompressorer
hur man byter en clockspring i en Nissan Maxima
Hur skyddar motorolja i motorn?
hur man byter olja och filter på en 2001 VW Beetle TDI med en olja utdragare
hur man byter värmaren kärna i en Saturn Vue
Felsökning tändsystemet i en Hyundai Sonata
hur man byter en styrstag i en Dodge Caravan