hur man kan förstå och reparera en Sealand marina rv toalett

hur man kan förstå och reparera en Sealand marina rv toalett

När du väljer en RV toalett, storlek och lätt att rengöra, bör topp era prioriteringar lista. De flesta RV toaletter är gjorda av plast, skrapa de lätt och är alltför små för att använda bekvämt. SeaLand gör, vad jag tror är en av de bästa valen för alla RV eller båt. De är av samma storlek som ett hem toalett. De är gjorda av porslin, precis som dom hemma. Dessa toaletter är inte okomplicerad dock. Här hittar du en förklaring av hur de fungerar och hur man reparera dem när de slutar arbeta.
Varning, detta är en rörig jobb.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Silikonfett.
Badhandduk.
Plasthandskar.


1.
Det är ganska lätt att använda denna toalett. Lyft pedalen med vristen på foten för att höja skål vatten till önskad nivå. När du är klar, du trampar på pedalen, och låt den gå snabbt. Det är allt som finns till den. Toaletten kommer att spola och lämna en liten mängd vatten i skålen för att helt försegla den slutna tanken
2.
Själland har fem grundläggande operativa mekanismer. Pedalen, vattenventil, vår insats, spola boll, och vakuumbrytare.
3.
pedalen används för att driva, fylla, och spola toaletten.
vattenventil sänder vatten under tryck till vakuumbrytare.
4.
vakuumbrytare är utformad så att vatten skall övergå till tvätta toaletten fälgen hål. När vattentrycket är avstängd, medger vakuumbrytare inte toilette att sugas tillbaka till den huvudsakliga matningsledningar.
5.
Våren kassetten återgår pedalen till neutralläge från antingen upp (fyllning) eller ned (flush) position. Öppna inte kassetten kommer våren hoppar ut och du kommer inte att kunna montera det igen.
6.
Toalett spola bollen är faktiskt en halv en boll. Den är gjord av plast och tätningar toaletten från den slutna tanken. Den har en låsskruv på undersidan som låser den till mässing bollen axeln. Bollen har en Teflontätning över den och en gummi skål tätning över det.
7.
Efter toaletten har varit i bruk ett par år, eller problem uppstår, blir det dags att se över det. Var beredd på en rörig jobb. Börja med att ta bort kosmetiska piedestal locket. Den har bara en skruv på pedalen sidan. Också ta bort plast pedalen.
8.
Stäng av vattnet och ta bort matarledningen. Ta också bort slangen som går till vakuumbrytare. Var redo med ett stort badlakan att fånga vattnet som rinner ur röret.
9.
Nästa bort bandet (stor slangklämma) och halva klämma som håller porslinsskål till piedestal. Bandet mask skruven bakom toaletten. Kom ihåg ställning bandet skruv, och av den halva klämma för återmontering.
tio.
bort de två skruvarna som håller församlingen vatten ventilen. Ta bort färg pedalen. Avlägsna skruvarna som håller församlingen våren kassett. Håll skruvar isär för enkel återmontering.
11.
Avlägsna förseglingen gummi skål och Teflon bollen tätning. Få dina plasthandskar på. Snurra spola bollen en halv varv och ta bort skruven som fäster den till bollen axeln. Det är på pedalen sidan.
Försiktigt så att inte släppa dem i en tank, separat bollen från axeln, stryka dem från piedestalen.
12.
Om bottenplattan grunden har läcker, nu är det dags att byta packningen. Ta bort de fyra håller nötter från botten av sockeln, lyft av flänsen, ta bort och ersätta den gamla packningen. Skruva de fyra muttrarna igen, för att hålla piedestal på plats.
13.
Rengör bollen noga. Det kommer att finnas massor av hårt vatten kalk kristaller som måste tas bort. Använd silikonfett för att smörja den nya axeln O-ringar. Installera den nya bollen axeln tillbaka i hålet. Den nya axeln kommer sannolikt att bestå av mässing istället för plast som den ursprungliga axeln. Försiktigt in bollen upp och ner och fäst den i den nya axeln med den nya skruven.
Fjorton.
Installera en ny vår insats, spola pedalen och vatten ventil i omvänd ordning de togs . För att slutföra över drag ersätta vakuumbrytare ligger bakom porslin toalettstolen.
15.
Slutligen, placera Teflon packningen på spola bollen med "denna sida upp" bokstäver synliga . Placera tätningen gummi skål på toppen av teflon packningen och placera porslinsskål ovanpå piedestalen. Sätt två halva klämmor på plats i samma riktning som de lossnade. Byt ut vattenslangar. Placera anläggningen bandet över halva klämman med sin mask skruva bakåt av toaletten och skruva åt ordentligt. Byt kosmetiska piedestal omslag, pedal och pedalen och slå på vattnet igen för att testa för läckage.
16.
Genom att göra detta reparation /översyn dig själv att du kommer att spara ganska mycket pengar , men framför allt kommer den ge dig att ta hand framtida avbrott på havs eller på land.

tips och varningar


 • Använd silikonfett på vattnet ventilen kupolen.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Camry
  hur man byter skivbromsar fram i en Honda Accord
  hur man inspektera drivlinan i en Pontiac Grand Am
  hur man rengör en frisk luft ventileras på en Saturn Vue
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en VW Passat
  hur man byter skivbromsar fram i en Nissan Sentra
  hur man bygger en biltvätt
  hur man byter vindrutetorkare på en ford explorer
  hur man inspektera drivlinan i en dodge ram
  hur man inspektera drivlinan i en Chrysler Sebring