hur man byter tändstift

hur man byter tändstift

För att ändra tändstift i bilen kan vara ganska knepigt, eller det kan vara ganska lätt, främst beroende på tillgängligheten av tändstift sig på just ditt fordon

Du behöver:
Som påpekas
<. . /h4>
1
Bedöm din situation.
Öppna upp bilens huva, och ta en ordentlig titt på motorn. Notera där distributören ledningar går, och om du tror att du kan passa dina händer, med nödvändiga verktyg i dem, i de områden där tändstift.

Om du känner att du inte kan komma åt alla tändstiften rimligen lätt, kanske du vill överväga att ha dina vänliga lokala mekaniker göra jobbet åt dig.

Annars, följ dessa enkla steg för att göra det själv

. Notera: Denna process för att ersätta tändstift fungerar med ett tändstift i taget. Det är ta bort, en tändkabeln, ta bort tändstiftet, installera ett nytt tändstift på sin plats, installera tändkabeln, sedan vidare till nästa tändstiftet.

så sätt kommer du inte riskera att blanda upp någon av tändkablarna, vilket kan inträffa om du försökte att dra alla kablar och ta bort alla pluggar, och därefter byta alla pluggar innan det tas sladdar igen. .
2
Verktyg och andra saker som behövs.
-Fordonets instruktionsboken, eller någon annan trovärdig källa för att få rätt gnistan krav plug lucka för din specifika motor
-ny uppsättning tändstift: Var noga med att plocka upp rätt nya tändstift för just din motor
-tändstiftsnyckel för att passa din tändstiftet storlek, detta är ett djupt uttag, speciellt designad för. användning med tändstift. Den har en skyddande (vanligtvis skumgummi eller liknande) sätt att förhindra sprickbildning eller bryta keramiska delen av tändstift medan du drar åt eller lossa dem.
-bladmått eller tändstift gapping verktyg. Eftersom tändstift måste fastställas för specifika-till-din-motor luckor, kommer du vill kontrollera fabriksinställningarna, och justera om det behövs. Obs: Vanligtvis, tändstift avsedd för just din motor storlek och modell är förinställda till de rekommenderade klyftan redan
-trasor eller hushållspapper. Håll några trasor eller hushållspapper till hands för att rengöra dina verktyg och händer medan arbeta och att torka olja och fett från tändstiftet platser och andra områden som behövs under processen.
-liten skruvmejsel: För att öppna tändstift gapet, om det behövs. Överbrygga klyftan, vid behov, åstadkoms genom att knacka lätt ned metall stift mot en fast yta
3
Förberedelse:. .
Ibland är det nödvändigt att ta bort vissa poster på bilens motor för att få klart tillgång till några av tändstift. Detta skulle kunna inkludera luftintagsfiltret bostäder och tillhörande ledningar, och det kan omfatta andra "flyttbara" saker också.

Ta bort de punkter på din motor som du tycker gör att du kan arbeta på tändstiften lättare och säkrare.

Obs: Ta inte bort saker du inte känner känner tillräckligt med att kunna framgångsrikt sätta ihop igen. Det är bättre att låta andra göra jobbet, än att behöva ringa en mekaniker när du upptäcker att du inte kan få saker tillbaka som de tillhör.

Torka någon olja eller fett från de områden av gnista pluggar, inklusive kablar är knutna till dem
4
Ta bort den första gamla tändstiftet. .
Bestäm vilka tändstift du vill börja med, ta försiktigt bort kabeln från Spetsen på tändstiftet genom att dra den rakt av tändstiftet, håll den så nära tändstiftet som möjligt Detta säkerställer att du inte kommer att dra ut kabeln rätten för sina "boot". Ställ tråd ur vägen, en gång loss från tändstiftet.

Ställ din spärr handtag för att lossa, och placera din gnista skiftnyckel uttaget på Ratchet handtag, tillsammans med eventuella tillägg som du kan tänkas behöva.

Sätt stickkontakten på tändstiftet så den sitter stadigt på plats, och börjar vrida motsols för att lossa tändstiftet.

Varning: Var försiktig att inte utöva för mycket kraft eller att uttaget att halka eller tips på tändstiftet, man kunde bryta den keramiska och till och med själva kontakten, vilket kan leda till en svår avlägsnande process du kanske inte utrustade för att hantera. .
5
Installera det första nya tändstift:
Kontrollera gapet på den första nya tändstift, så att den är i enlighet med din tillverkarens rekommenderade inställningar. Om inte, försiktigt öppna (med liten skruvmejsel) eller nära (genom att knacka försiktigt på basen stift på en fast yta) klyftan så den uppfyller rekommendationer

Placera den nya tändstift i hylsnyckel. ändra spärr handtag för åtdragning och försiktigt skruva den nya tändstift i hålet. Var noga med att inte korsa trådar! Den nya tändstift ska enkelt tråden i hålet med lite motstånd. Om du känner att det börjar bli svårare än det borde vara, stanna och ta bort tändstiftet, och försök igen. I vissa fall kan det vara lättare att starta tändstiftet med fingrarna, istället för att använda nyckel. Enkelt för bättre känsla och kontroll

När du är säker på att nya tändstift är inte över threading, vrid den medurs för att spänna den på plats. Dra inte åt, och låt inte uttaget att glida eller spets, så att du inte gå sönder eller spricka den nya tändstift.

När den första nya tändstiftet är ordentligt på plats, sätta tändstiftskabeln stadigt och säkert tillbaka till toppen på tändstiftet. Du ska känna att det klickar på plats på specialdesignade metall toppen av tändstiftet
6
Resten av historien:. .
När du är klar ersätter den första gnistan plugg, upprepa avmontering och byte om varje enskild återstoden av tändstift involverade i just din motor modell, gör var och en helt innan du går vidare till nästa. På så sätt behöver du inte en hel del mystiska sladdar hängande överallt, och du är garanterad att inte sätta fel tråd på fel tändstift!

Efter att alla tändstift har framgångsrikt ersatt, och alla tändkablarna är ordentligt sätta tillbaka på dem, sätta någon produkt du tidigare bort från din motor tillbaka där de hör hemma, sedan starta motorn se till att den går normalt.

Om du upptäcker att motorn är igång skrovlig eller på annat onormalt, kan du behöva göra en ny kontroll av kablarna, för att se alla av dem är ordentligt anslutna till den nya tändstift. Varning: Försök inte att hantera eller röra tändkablarna när motorn är igång, om du bär speciellt utformad personlig skyddsutrustning, eller använder specialiserade verktyg. Du kan få en kraftig elektrisk stöt!

Om motorn startar och går normalt, du kan stänga huven (när alla verktyg och andra objekt ur motorrummet!), Och ta en provtur .

Nya tändstift kan göra en betydande skillnad i prestanda och bränsleekonomi. Ibland, för att ändra tändstift kan vara alla dina trötta, gamla buggy behövs!

Tips och varningar


 • Applicera en liten mängd smörjolja till gängorna på nya tändstift, för att göra det lättare att skruva fast dem på plats.
 • torka försiktigt tändstiftshålet med en trasa eller pappershandduk för att förhindra att grus och smuts från att komma in i gängorna på nya tändstift .
 • spara några av de gamla tändstift, ifall du råkar bryta en av de nya under denna ersättning process. Om du behöver att återanvända några gamla tändstift, rengör tips och elektroder med smärgelduk och kontrollera och ställa in luckor per din instruktionsbok instruktioner.
 • Följ tillverkarens rekommendationer, riktlinjer och instruktioner för säker användning, hantering, installation, drift och underhåll av verktyg, utrustning och produkter.
 • inte Försök att arbeta på en motor när den är het.
 • Använd lämplig skyddsutrustning kläder och andra redskap.
 • Placera inte händerna eller andra kroppsdelar i närheten av rörliga motordelar.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja för automatiska växellådor i en VW Passat
  hur man byter kylvätska
  hur man säkert använda en fjärrkontroll förrätt för din bil
  hur man programmera fjärrkontrollen sändaren (nyckelbricka) i en Jaguar X-Type
  hur man byter en clockspring i en Chrysler Town & Country
  Hur förändras bilens olja hjälpa en bils livslängd?
  hur man byter en dragstång slutar Nissan Altima
  hur redo bilen för vintern
  Felsökning tändsystemet i en Mazda6
  hur man byter en dragstång slutar Mercury Cougar