hur man ändrar en motor vindrutetorkare på en 2006 Hyundai Santa fe

hur man ändrar en motor vindrutetorkare på en 2006 Hyundai Santa fe

I 2006 Hyundai Santa Fe är en pålitlig fyrhjulsdrift SUV. I allmänhet har de flesta människor verkar ha lite problem med Santa Fe, kommer dock att vissa delar behöver allmänt underhåll eller tune-ups emellanåt. Vindrutan torkarmotorn är den elektroniska enhet som flyttar Vindrutetorkare fram och tillbaka och ofta bär eller shorts ut. Att ta din Santa Fe till en återförsäljare för att få din torkarmotor ersättas kan bli en kostsam och tidskrävande investeringar. Byta motor på en 2006 Hyundai Santa Fe tar bara några minuter och kan spara hundratals dollar.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Ny torkarmotor.
Eltejp.
Ratchet inställd.


1.
Bort vinden skärm från vindrutan till ditt Santa Fe med hjälp av skruvmejsel för att ta bort skruvarna i hörnen och mitten av vindskydd. Under vindrutan är ett luftintag täcka, ta bort detta skydd, liksom. Motorn ska nu vara synliga.
2.
Bort torkararmarna genom att lossa muttrarna i botten av vapen och dra i armarna av. Lossa bultarna som håller motorn på plats med spärrfunktion set. Dra motorn långsamt ut tills kabelnätet är utsatt och lossa selen från Santa Fe: s ledningar.
3.
Clip ledningsnätet på den nya motorn i ledningssystem och skjut motorn på plats. Dra åt bultarna som håller motorn på plats tills de är fingrarna, sedan testa motorn genom att vrida på vindrutetorkarna på.
4.
Slå in Kopplingsanvisningar i eltejp. Dra åt bultarna resten av vägen och ersätta luftintaget locket.
5.
tillbaka vindrutan och dra åt skruvarna. Montera torkararmarna på plats och drag åt muttrarna vid basen.

Tips och varningar


 • Kontrollera med din Biltema för att se om det finns en "core charge" för att föra in din gamla torkarmotor. Om det finns kan du få tillbaka en del av dina kostnader genom att återvända din kärna att vara renoverade.
 • Lossa batteripolerna när du arbetar med det elektriska systemet i bilen för att skydda mot kortslutning i systemet eller slå på en del av motorn när du arbetar på det.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en dragstång slutar Pontiac Bonneville
  hur man håller speglar från imma upp
  Hur får man en ny nyckel för en bil
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en mazda 6
  Hur fungerar en bil fungerar bromsljus?
  hur man byter en dragstång slutar Toyota Tacoma
  hur man byter bakre signalljus i en Toyota Corolla
  reparation gipsväggar som har stift hål
  hur du justerar timing i en Cheva lavin
  hur man kan kontrollera automatisk transmissionsolja