hur du tar bort motor huvuden

hur du tar bort motor huvuden

Ta bort motorn huvuden är en ganska komplicerad procedur, och detaljerna varierar från bil till bil. Om du vill ta bort din motor huvuden, kommer du behöva lite tid, tålamod och grundläggande fordonsindustrin verktyg. Här är en mycket grundläggande översikt om hur man tar bort motorn huvuden

Du behöver:.
Komplett verktygssats inbegripet.
Metriska och standardhylsor och skiftnycklar uttag.
Box slutet skiftnycklar metriska och standard.
Olika hammare och bänd barer.
Plockar och packningsskrapor.
En grundläggande skruvmejsel set.
En grundläggande tång set.
Fluid tråget.
En domkraft med pallbockar.
Ett arbete ljus.
Zipper plast baggies.
Penetrerande olja.
En stålrör, ca 3 meter i längd eller ett långt handtag breaker bar.


1.
Bort din motor huvudet i en ren, väl belyst, organiserad garage. Kontrollera att du har alla verktyg du behöver anlagd och tillgängliga. Detta kommer att göra hela processen mycket enklare.
2.
Koppla bort eller avlägsna bilens batteri och luftrenare montering. Koppla bort batteriet är mycket viktigt så du inte får elektriska stötar eller chockad, och så bilen inte startar av misstag. Ibland tar bort bilens batteri gör att du extra arbetsutrymme i motorrummet. Borttagning av luftfilter kommer också att frigöra utrymme, och du kommer att behöva det gått att komma åt huvudet.
3.
Höj ditt fordon i luften, och stödja den med pallbockar. Detta är viktigt eftersom du kommer att behöva under sidan att vara helt tillgängligt för att leda bort vätskor, koppla elektriska kontakter, och få andra komponenter för att ta bort din motor huvuden. Se till att ditt fordon är helt stabilt och gediget stöd av domkraft står innan det blir under. Använd under inga omständigheter får under när fordonet vilar på domkraften, som de hydrauliska tätningar kan misslyckas, vilket gör bilen till fall och ett allvarlig olycka.
4.
Töm all motoroljan och kylvätskan. För att tömma oljan bara bort avtappningspluggen från oljetråget, och leta reda på oljefiltret och spinna iväg i en moturs rörelse, om det inte lossna för hand du kan behöva en oljefilternyckel. Att tömma motorns kylvätska, finns det oftast en ventil på botten av radiatorn nära ett av hörnen. Det finns vanligtvis en avtappningsplugg på motorblocket själv också, och ta bort som kommer att påskynda processen.
5.
Koppla alla elektriska anslutningar och ledningar vakuum som kommer att störa avlägsnande av motorn huvudet. Detta inkluderar alla grunder som bult direkt till huvudet, tändkablarna och alla anslutningar sensor. Se till att notera deras placering. Ibland hjälper det att antingen ta digitala bilder, eller använda maskeringstejp och en markering att märka anslutningarna.
6.
Ta bort bränsletillförseln. Om du har en förgasarmotorer, då behöver du ta bort förgasaren och bränsleledningarna leverera tillräckligt så att du kan ta bort motorn huvudet eller huvuden. Om du har en bränsle sprutas motor, sedan bara skruva isär bränslekanalens med spridarna på den och svänga den ur vägen.
7.
Ta bort alla tillbehör, konsoler, eller slangar som stör borttagning av huvud eller huvuden. Detta kan innefatta en servopumpen eller generator. Se till att ta bort alla slangar kylvätska som går från bilen mot huvudet, eller från huvudet till värmaren kärna nära motorn brandväggen. Nu är det dags att ta bort termostaten också.
8.
6. Om du har en enkel eller dubbel motor överliggande kamaxlar måste du ta bort kamkedja eller bältet. Detta kan vara ganska knepigt, och från det här steget om det är en god idé att konsultera en service manual som Haynes eller Alldata som är specifik för din exakta fordon. Den grundläggande proceduren för detta är att ta bort kamkedja locket och komprimera sträckaren kamkedja. När spännaren komprimeras blir det nog slack i kedjan eller bältet att glida bort i dreven.
9.
Ta bort insug och avgasgrenrör. För att ta bort insugningsröret måste du ha Luftrenarenhet bort av bilen samt bränsletillförsel källan redan tagits bort. Efter detta måste du se till att alla elektriska kontakter är unplugged och sedan lossa alla skruvar och muttrar, och med en lätt vickar rörelse, ta bort grenröret. Om det sitter fast, sedan försiktigt bända upp nära hörnen med en spett tills den börjar ge. Gör samma sak för grenröret. Några av de bultar på grenröret kan vara svårt att komma ur eller kan gå sönder, eller plötsligt lossna. Spraya dem med penetrerande olja kommer att hjälpa. Detta beror på att att utsättas för en konstant cykel av varma och kalla. Titta på dina knogar på detta steg.
10.
Ta bort ventilen /kamaxelkåpa och kammar om tillämpligt. Om din motor är en överliggande kamaxlar motor måste du ta bort kammar och kamaxelkåpa. Avlägsna bultarna till kamaxelkåpan långsamt och ungefär ett kvarts varv varje tills de är finger löst. Gör detta på ett växlande kors och tvärs mönster så att du inte tar dem alla i ett område först, förvränga locket. Ta sedan bort kammar. Om din motor är en toppventilsmotor, bara bort ventilkåpan.
11.
Ta bort huvud bultar och huvudet eller huvuden. Huvudet bultar kommer att vara mycket svårt att vända, och kan kräva att du glida en ledning över i slutet av din spärrfunktion för att få tillräckligt inflytande. Ta bort huvudet bultar i kvarts varv steg, i ett kors och tvärs mönster tills de finger löst, detta förhindrar att stocken slår huvudet. När alla är ute, försiktigt bända upp i hörnen av huvudet försiktigt så att inte skadar ytan motorblocket. När det har brutit ut, nå in med två händer och lyft ut det.

Tips och varningar


 • har en låda av plast dragkedja tätning baggies runt för att märka alla delar och skruvar som du tar bort. Det sista du vill är att ha kvar bultar när din motor hela sätts ihop igen. Det trollformler problem.
 • inte göra detta utan någon typ av manuell referera till. Även professionella mekaniker eller tekniker har Alldata i sina butiker för att kontrollera om förfaranden eller titta på kopplingsscheman. Alldata är en tjänst manuellt program på en dator tillgänglig gratis på ditt lokala bibliotek. Du kan också kolla gör det själv bilverkstäder manualer som Haynes eller Chilton. Om du inte hittar dem, fråga en bibliotekarie om hjälp
 • Försök inte detta om du är orolig om det, har inte gjort fordonsindustrin reparationer innan, eller mycket få verktyg. Ta bort motorn huvuden är en ganska komplicerad uppgift, och även erfarna tekniker fastnar eller gör fel på detta. Du måste ha tillräckligt med verktyg för att göra detta, kan det inte göras med en tång och ett par skiftnycklar.
 • alltid arbeta med någon annan runt om du kan. Olyckor händer, även till den mest noggranna människor. Om du är ensam och bli sårad du kan vara i trubbel. Det är alltid bäst om det finns åtminstone någon inne i huset då du är i garaget.
 • Denna artikel är tänkt som en mycket grundläggande guide att bekanta dig med förfarandet. Du kommer att behöva någon typ av service manual som är specifika för ditt fordon följa de exakta steg. Om du är osäker på någon av dessa åtgärder, kan detta vara bättre överlåtas till en professionell tekniker. Även om det kan kosta pengar att ta bilen in i en butik, kan det kosta mycket mer om du förstör något eller skadar dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Nissan Sentra
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en VW Passat
  hur man kan spara gas genom att köra effektivt och underhålla din bil
  hur du justerar timing i en geo tracker
  hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en toyota highlander
  var man kan köpa delar till en Mitsubishi Space växel
  hur man håller speglar från imma upp
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Toyota Highlander
  hur man byter en styrstag i en Plymouth neon
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en VW Beetle