hur du tar bort katalysatorn från en acura

hur du tar bort katalysatorn från en acura

En katalysator omvandlar avgaser till vattenånga, vilket minskar giftigheten på avgaserna som kommer ut ur motorn. På grund av den ständiga oxidering inuti omvandlaren är rost bundna att bli ett problem. När det är dags att byta ut en rostig omvandlare, är allt du behöver några verktyg och ett par minuter

Du behöver:.
Bågfil, drivs tigersåg eller acetylen ficklampa
Penetrerande olja produkten.


1.
Leta upp din omvandlare. Det kommer högst sannolikt att skruvas fast i avgasröret.
2.
Ta bort den bakre delen av omvandlare (sidan med två bult hål i flänsen) från avgasröret. Detta kan göras med en bågfil, en motoriserad tigersåg eller ett acetylen fackla. Sågning med en såg kommer att ge dig en mycket snyggare jobb. Det finns också särskilda rör /ljuddämpare fräsar erhållas från någon Biltema.
3.
Skruva loss framsidan av omvandlare från avgasröret. Om bultarna inte lossna lätt, kan det bli nödvändigt att blöta dem med en penetrerande olja produkt som flytande skiftnyckel eller WD-40.
4.
Fäst den nya i stället för den gamla. Baksidan av omvandlaren kommer sannolikt att hållas på plats av någon typ av ljuddämpare klämma, troligen som medföljer den nya omvandlaren. Om inte, de är lätt tillgängliga hos din lokala Biltema.

Tips och varningar


 • Miljö utsläppsnormer i de flesta stater kräver att om fordonet kom från fabrik med katalysator måste den hålla en under hela dess livslängd. Om du tar bort omvandlaren och behöver en platshållare tills din nya omvandlaren anländer, måste du få en ersättare pipa. Det bästa sättet att göra detta är att gå till en ljuddämpare butik och få dem att göra dig en. De kan ta bort flänsen från framsidan av din omvandlare och svetsa fast den ersättning röret så att du kan spärra den ersättning röret på plats igen på avgasröret. De kommer också att använda en pipe-bockmaskin att svälla baksidan av denna ersättning röret så det kommer att glida över avgasröret och fästas med en klämma ljuddämpare precis som du skulle ha med en ny omvandlare.
 • Det har nyligen skett en ökning av antalet katalysatorer blir stulen. Det finns en enorm marknad för dem på grund av ädelmetaller (som platina och palladium) på insidan som gör omvandlaren funktionen. De flesta stater kräver att katalysatorn kvar på bilen. Kontrollera om det kan vara en del av en stat inspektion process som krävs för att fordonet ska Street Legal. Beroende på vilken modell av Acura, kan det vara nödvändigt att lämna katalysatorn intakt, eftersom syresensor i samband med det är nog en ingång till färddatorn i Acura. Om den här datorn inte tar emot alla insatser som den behöver för att köra, kan du minska ekonomin eller driftförhållanden av Acura. Om du ska med ersättningsenheten röret metoden (i Tips avsnitt), måste en syresensor placeras i den.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter värmaren kärna i en Plymouth Voyager
  hur man rengör en frisk luft ventileras på en geo tracker
  hur man byter värmaren kärna i en Saturn Vue
  hur jumpstart din bil
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Ford Mustang
  hur man byter skivbromsar fram i en Honda Accord
  om anti-fog spray
  hur man byter en glödlampan i en Toyota Corolla
  hur man byter bakre signalljus i en Lincoln Navigator
  hur du justerar timing i en Plymouth neon