Hur låsningsfria bromsarna fungerar?

Hur låsningsfria bromsarna fungerar?

Inledning

En låsningsfria bromsar (ABS) är ett viktigt verktyg för att hjälpa förarna bromsa när de behöver sluta snabbt på halt underlag. Låsningsfria bromsar arbete varje vinter för att förhindra många bil olyckor inträffar. De flesta nya bilar nu automatiskt kommer med ABS som standard säkerhetsfunktion. Även låsningsfria bromsar inte helt förhindra alla bilolyckor, bidrar de till den totala säkerheten för fordon på halt underlag.

hastighetsmätarna

En av de viktigaste komponenterna i låsningsfria bromsar hastighetsmätarna. Hastighetsgivare övervaka hjulets hastighet och använda den informationen för att förutsäga när hjulen ska låsa upp och glida.

Ventiler

Ventilen är en annan del av låsningsfria bromsar som är en del av bromsen linjen. Ventilerna har tre olika lägen: nyöppnat spärrat och släpptes. När i öppet läge, är bromsarna tillåtet att ta direkta påtryckningar från huvudcylindern: s påtryckningar. När de blockerade läge är bromsarna isolerade från huvudcylindern. Slutligen, när positionen är i ut-läge, kan trycket långsamt frigörs från bromsen. Bromsar förlitar sig på påtryckningar från huvudcylindern att aktivera och stoppa hjulen.

Pump

Efter låsningsfria bromsar Ventilen släpper trycket, det måste finnas ett sätt att sätta press tillbaka i. Detta är vad pumpen är till för. Pumpen återställer trycket efter ventilen har släppt det.

Controller

Den registeransvarige är huvuddatorn i bilen. Regulatorn övervakar kontinuerligt sensorer varvtalsreglering och berättar ventiler och pump om att minska trycket eller bygga den i händelse av en bild.

hur de arbetar tillsammans

Var och en av dessa delar av utrustning har viktiga uppgifter i händelse av en bild. Regulatorn övervakar kontinuerligt hastighetsmätarna. Om hastighetsgivare känner en inbromsning som verkar på sin plats, sätter det ventilerna i handling. Det naturliga reaktionen för en förare när bilen börjar glida är att slå igen på bromsen. Men för att bilen kan stoppas så snabbt och säkert som möjligt måste bilen och hjulen stannar på ungefär samma hastighet. Om bromsarna reagerade på samma sätt föraren gjorde det, skulle hjulet upphöra med sin rörelse innan bilen, vilket gör att bilen glida ur kontroll.
låsningsfria sinnen bromssystem detta och tvingar tryck ut av bromsarna genom att aktivera ventiler. Regulatorn balanserar då bromstrycket under bilden genom att släppa trycket från bromssystemet med ventilen, och öka trycket med pump. Det gör detta tills bilen och hjulen är att stanna vid samma hastighet.


Relaterade artiklar


hur man använder lera bar på en bil
hur man byter värmaren kärna i en VW Passat
hur man gör tvål biltvätt
hur man byter bakre signalljus i en geo tracker
om hydrauliska kopplingar
hur man byter distributör mössor
hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Mitsubishi Galant
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Pontiac Grand am
hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Cheva Silverado
om luftkompressorer