Hur fungerar en växellåda fungerar?

Hur fungerar en växellåda fungerar?

Du behöver:
bågfil, drivs tigersåg eller acetylen ficklampa
. Penetrerande olja produkten.

går från första till andra

Din bils växellåda är en stor system som håller din bil kör förbi första växeln. Utan den kan du inte få snabbare än 30 miles per timme utan ditt fordon beslag upp och förstöra din motor. Om du gillar att gå fortare än 30, kommer den här artikeln förklara hur en bils växellåda, både manuella och automatiska, fungerar.

Syfte och utformning

Den oberoende systemansvarige i en bil är utformad för att hjälpa bilens motor växla om . En bilmotor kan bara rev upp till en viss punkt som kallas "röda linjen" innan det riskerar att explodera. Detta mäts i varv per minut, eller RPM. Växlarna måste växla innan de når den toppen RPM för att hålla att motorn till så bra pris utan att stanna. En bil överföring bl. a. kopplad till motorn via en serie av kugghjul, stolpar, aktiverings-och anslutande axlar. I manuell och automatisk växellåda är en bakhjulet ansluten till Växelspak i bilen. Att hjulet befogenheter drivaxeln, vilket aktiverar överföringen. Överföringen går växlarna genom att engagera kopplingen växla i din motor. Den största skillnaden mellan automatiska och manuella transmissioner är att i manuella system du väljer exakt när de växlar kommer att flytta och till vilka särskilda redskap. Detta gör du genom att knyta de kopplingen via en pedal bredvid din broms. För race bilar och andra mer avancerade fordon, kopplingspedalen kan placeras på eller nära ratten. I automatiska system för överföring, växlar bilen automatiskt växlar när vissa varvtal uppnås. Det finns ingen koppling att göra övergången hända.

Underhåll Transmission

Om din systemansvariga är sliten eller börjar bryta, kan du möta otroliga faror på vägen. Om till exempel kopplingen inte i växeln, kan din hastighet förbli neutrala. Detta skulle vara farligt när man försöker makten genom en kurva. Slitna koppling tänder kan orsaka din bil att gå från parken ställning till neutral, vilket inte kan vara bra när den parkerades på en kulle med ens den minsta av betyg. Behålla din sändning genom att ständigt kontrollera transmissionsolja nivåer och ändra dem så ofta som rekommenderas av din bruksanvisning. Undvik också att flytta in i vissa typer av redskap som Park och omvänt när motorn går på höga varvtal.


Relaterade artiklar


hur du tar bort kåda från en bil vindruta
hur man byter en clockspring i en GMC Sierra
hur man återuppväcka en fowled tändstift
hur man får bilen att passera besiktning, utan att en melodi upp
hur man ändrar en elektronisk insprutare
hur man kan stoppa en bil från överhettning
Hur slitbanan däck påverkar en bil hantering?
vad är en DME relä?
hur man byter en clockspring i en VW Jetta
hur man byter en dragstång slutar Nissan Maxima