Hur fungerar bromsar i bilen?

Hur fungerar bromsar i bilen?

Du behöver:
platt skruvmejsel
. Thin trasa.

teorin bakom Bromsar

Vad är viktigt att förstå om bromsning är att bromsarna omvandlar rörelseenergin av bilen medan det är i rörelse till värme. Vad detta betyder är att bromsarna slutar hjulen på din bil, och som sådan stanna bilen. Men oavsett hur kraftfull din bromsarna de inte kommer att stanna bilen om vägen ytan du kör på har nästan inget eller ingen friktion. Även om du bromsar i denna situation, kommer din hjul sluta, men din bil kommer att fortsätta att sladda med på ytan av vägen. Det måste finnas friktion för att stoppa bilen.

Grunderna i Brakes

I en vanlig bil för en passagerare och en förare är bromssystemet ganska enkel. När du trycker ner foten på bromspedalen detta tryck skall anbringas på en huvudcylindern som en pistong som sätter press på en grupp av hydrauliska bromsslangar som är kopplad till varje fordonets hjul. Vid varje hjul är att bromsvätskan tryck som gör att bromsarna fungerar genom att sätta press på kolvar som sedan skjuta mot beklädnader som i sin tur skjuta mot en roterande trumma eller en skiva. Denna motsättning bromsar hjulen och stannar bilen.

Förbättringar bromssystemet

bromsarna har förbättrats dramatiskt under de senaste årtiondena. Power bromsar är nu standard på alla moderna fordon och faktiskt använda energi från motorn för att hjälpa till makten bromsarna så att du inte behöver vara beroende av hur mycket tryck benet kan sätta på bromspedalen för att stoppa bilen. En annan förbättring är att moderna bilar har två parallella bromssystem så att om ett system misslyckas kan du fortfarande stoppa bilen. I detta fall styrs varje system två hjul, så om ett system slutar fungera, kommer du fortfarande att kunna stoppa bilen, men eftersom endast två hjul kommer att stanna, är det svårare att i detta läge komma till ett helt.

En annan förbättring på bromsarna är att moderna bilar nu har skivbromsar i stället för de äldre trumbromsar. Trumbromsar arbetat i att de hade en trumma-formad församling som snurrar med hjulet och sedan inuti trumman stationära bitar kallas skor konfronterades med friktions material som sedan pressas mot trumman när du tryckte på bromspedalen. Problemet med trumbromsar är att de har svårt att kasta hetta och förebygga blekna. Fade uppstår när dina bromsar överhettas. När detta händer dina bromsar är mycket mindre effektiva och din broms delar kan skadas. Skivbromsar å andra sidan har en metallskiva som snurrar med hjulet och en stationär bromsok som sätter press på skivan med friktions material när du sätter tryck på din bromspedalen. Eftersom det finns gott om luftflödet ta sig till skivor, det finns mycket mindre chans att bromsa blekna händer med en bil som har skivbromsar i stället för trumbromsar.


Relaterade artiklar


Hur täcker en instrumentpanel skydda en bil instrumentpanel?
hur man byter en glödlampan i en Toyota Corolla
hur man väljer en mekaniker
hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma
hur man underhåller en miljöbil
hur man kan spara gas genom att köra effektivt och underhålla din bil
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en dodge ram
hur man byter bakre signalljus i en Chevy Camaro
hur du tar bort en återförsäljare namnskylt dekal från din bil
hur man byter vindrutetorkare på en ford explorer