vad är offset hjul?

vad är offset hjul?

Även för dem som vet ganska lite om bilar det kan finnas många okända faktorer som påverkar ett fordons prestanda. De flesta vet till exempel att däcken som används på en viss bil kan ha stor inverkan på dess prestanda. Färre vet dock att hjulet offset också kan ha en stor inverkan på prestanda

Du behöver:.
Metal fräs
. Tång.
Hog ringar.
Hog-ring tång.
Hog-ringen fräsar.
Ratchet inställd.

Identification

Wheel offset är helt enkelt avståndet från navet montering av hjulet till sin sanna mittlinjen. Med andra ord är offset i ett hjul avståndet mellan den plats där klackarna ansluta hjulet på fordonet och den faktiska mitten (ur ett vertikalt perspektiv) i hjulet.

Typer

Det finns tre potentiella typer av rullstolar offset inklusive neutral offset, positiv offset och negativ offset. Neutral offset är också ibland kallas "noll offset" och betyder att navet montering av hjulet direkt är i linje med den sanna mittlinjen av hjulet. Positiv offset innebär att navet montering är närmare framför ratten (närmare utsidan som vetter mot gatan). Negativ offset, å andra sidan, innebär att navet montering är nära till baksidan av hjulet (närmare insidan som är vänd mot fordonet).

Effekter

Effekterna av hjulet offset har huvudsakligen att göra med de styrkor som utövas på hjul-lager. De flesta nytillverkade fordon kommer med ett hjul offset som är utformade för att minimera belastningen på hjulet-lager. I ett fordon med dåliga hjul offset många problem kan manifesteras. Dåligt offset hjul kan orsaka hanteringsproblem, delar går sönder, och även orsaka katastrofala fel uppstå. Faktisk kompensation hjul emellertid förbättra hanteringen och minska komponent slitage, särskilt i kurvor.

Expert Insight

Tyvärr är det omöjligt att ge heltäckande råd om offset hjul. Detta beror på det faktum att varje bilmodell har sina egna unika egenskaper. Grund av detta, vissa fordon svarar bättre på positiv offset och några till negativa offset. Även den avräkning som är optimal beror till stor del om hur bilen kommer att användas till. Bilar som inte behöver oroa sig kurvtagning kapacitet kommer att gynnas av en annan offset än identiska modeller som ofta är inblandade i snäva kurvor. Det enda sättet att avgöra vad som är bäst för din bil är att forska i saken och kontakta tillverkaren för rådgivning.

Varning

Wheel offset förändring kan få allvarliga effekter på egenskaperna för hantering av fordon och om deras säkerhet. Alltid ta vederbörlig försiktighetsåtgärder när du ändrar ditt fordons hjul offset och se till att du vet vad du gör innan du försöker det. Kom ihåg att ett fordon med extremt dålig hjul offset kan drabbas katastrofala del fel som kan leda till olyckor, särskilt vid höga hastigheter.


Relaterade artiklar


hur man rengör en frisk luft ventil i en Cheva lavin
om bilfönster
hur man byter värmaren kärna i en Lincoln Navigator
hur du kontrollerar oljenivån i motorn
om bilen läckor
hur man byter bakre signalljus i en GMC Sierra
hur man byter vindruta-bricka slangar i en Cheva Silverado
hur man gör fettet från återvunna motorolja
hur ofta vax en bil
hur man byter en dragstång slutar Mercury Cougar