vad är en DME relä?

vad är en DME relä?

Den digitala motorelektroniken (DME) reläenhet används på många Porsche och en del BMW-modeller. Detta är faktiskt en dubbel-relä-i-en komponent. Den huvudsakliga relä används för att skjuta DME styrenheten (dator), medan den sekundära relä ger ström till bränslepumpen och värmeelement inuti syresensor. Fel i insprutningssystemet är oftast relaterade till DME relä, men vissa tekniker verkar ha hittat en lösning för det

Betydelse

Du hittar DME relä som används på Porsche 944, 924 och 968 modeller. BMW använder detta relä för 1992-1995 BMW 318i E36, 1991-1992 BMW 318IC E30, 1994-1995 BMW 318IC E36, 1991-1995 BMW 318is E36, 1995-1995 BMW 318TI E36 och 1991-1992 BMW 318i E30 modeller.

Funktion

Den primära kretsen inom reläet styrenheten bär en mycket liten mängd av volt och ampere, som går genom en liten spole. Denna primära löpande används för att kontrollera en mycket större ström på sekundär väg med en annan installerad spole. Detta sekundärström sedan används för att slå på bränslepumpen.

Identifiering

DME relä är en liten kub på ca 1 tum som kan finnas under huven i motorrummet, inne i Säkring och relä låda under förarstolen eller i en säkringsbox, dold under instrumentpanelen. Reläet i sig kan vara märkta med-legend DME Relais ovanpå.

Överväganden

Problem med att starta bilen, motorn dö medan kör på vägen (men kan starta när den har svalnat) är vanliga problem förknippas med DME relä, som kan vara nått slutet av sin livslängd. Det kan bero på att bryta lödningar inuti enheten-den vanligaste orsaken-eller en intern diod fel

Förebyggande /Lösning

Auto tekniker rekommendera huvudsak två sätt att hantera en DME relä. . Först kan du har ett reservbatteri relä i handskfacket, redo att installeras när enheten inte att undvika att bli strandsatta på vägen hem, för det andra stärka lödningar på ett bra eller misslyckades enhet. Steve Grosekemper, butik förman för Dieter's Motor Sport, rekommenderar att löda på lederna i stafett kretskort för att hålla värmen från att bryta anslutningar. Tänk på att en diod i primärkretsen kan också vara orsaken till en misslyckad relä. Denna diod kan tas bort och ersättas med en ny finns på de flesta elektroniska bildelar butiker.


Relaterade artiklar


Hur lägger bränsle behandlingar förbättra en bils prestanda?
Hur påverkar hjulinställning ett fordon?
hur man inspektera för däck defekter i en Jeep Grand Cherokee
hur man byter en dragstång slutar chevy lavin
hur man inspektera drivlinan i en Ford Focus
hur du justerar timingen i en Chevy Camaro
hur att sälja en bil till en återförsäljare
hur man byter en styrstag i en Dodge Caravan
Felsökning avgassystemet i en Mercury Cougar
hur man byter olja för automatiska växellådor i en Hyundai Santa Fe