typer av AC-motorer

typer av AC-motorer

AC-motorer är en typ av elmotor. AC står för "växelström". De andra typerna av elektriska motorer, andra än AC-motorer, är DC (likström) motorer. Den största skillnaden mellan dessa två motorer är att AC-motorer behöver växelström medan DC-motorer kräver direkt strömmar. Inom växelströmsmotor kategori finns också många olika underavdelningar och typer av AC-motorer tillgängliga

Typer

En av de två huvudområden för AC-motorer är att enfas och trefas motorer. Utbudet för enfas AC el är typiskt vad du hittar i alla hem. Trefas elektrisk ström är vanligen tillgänglig endast i fabriker. De mest populära enfas växelströmsmotor kallas en universell motor -. Denna motor är känd som universell eftersom det också är kapabel att köra med DC strömmar

teorier /Spekulationer

Universal AC-motorer anses vara otillförlitliga och ineffektiva av många, och de tillverkas väldigt billigt. Det används ofta för motorer hästkrafter AC. En bra sak med den här typen av växelströmsmotor är att motorns varvtal enkelt kan ändras och modifieras. Du brukar hitta samhällsomfattande motorer i hand borrmaskiner och blandare.

Potentiella

Det finns också större storlek fas AC-motorer. I dessa fall är komponenter som kallas kondensatorer användes för att utföra en annan fas som härrör från enfas växelström. Denna typ av motor kallas en asynkronmotor och inom denna kategori finns dessutom två olika typer: kondensatormotorer springa och kondensatormotorer start. Samspelet mellan dessa två typer av motorer gör att motorerna ska kunna vända.

Fördelar

Tillägget av den andra fasen gör sig av nödvändigheten för penslar som är del av en samhällsomfattande AC-motorer. Detta förbättrar både hållbarhet och effektivitet i AC-motor. Detta beror på att borstar av motorerna är i allmänhet en viktig orsak till fel, skador och slitage.

Överväganden

Här finns också flera olika typer av varvtalsreglerade AC motordata att överväga. Hastighet i AC-motorer är oftast bestäms av varv per minut (förkortat RPM) när det inte finns någon last. När motorn laddas ner, saktar farten också, som följd. Om elmotorn har för mycket av en tung belastning kommer motoraxeln upphöra också igång. Denna situation kallas stallfart och du bör försöka att undvika detta.


Relaterade artiklar


om bilen luktar
hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Saturn Vue
hur man byter olja i en kvicksilver bybo
hur man byter en dragstång slutar Chevy Impala
hur man byter fläkt i en ford explorer
Felsökning tändsystemet i en Nissan Pathfinder
om instrumentpanelen varningslampor
Hur fungerar en bil fungerar bromsljus?
hur man byter värmaren kärnan i en Honda Accord
hur man rengör din bilstrålkastare