om touch-up billack

om touch-up billack

Automotive måla ansökningar väntas senaste 10 till 20 år för de flesta fabriken producerade färgprodukter. Detta innebär att under hela löptiden för din bil, kommer din lack väntas senast genom upptagen parkeringsplatser och stormar hagel oskadade. Faktum är att fler bilar har små skador på organ som kan dra nytta av touch-up billack, som återställer den ursprungliga färgen jobb tillbaka till innan det fanns några repor, bucklor eller dings i en annars ren lack.

Identification

Touch-up-bil färg kommer i små mängder, och matchas enligt tillverkarens smärta chip färg nummer, eller genom en matchad dator färg skapas från en ursprunglig måla chip från fordonet. Touch-up billack kommer i burkar som har lock och kan fylla måla pistoler eller appliceras med pensel, kommer i en sprayflaska, eller i ett lättanvänt program pinne som används mest för små stötar och repor. Bättringsfärg är med liknande sammansättning, exakt färg till en bilägarens fordon färg. Det kan erkännas av märket endast namn på burken eller via enkel att använda applikator.

Historia

Tillverkare av produkter som kräver en skyddande beläggning varor färg för ett försvar mot elementen och ser. Innan det fanns bilar, skulle den utrustning som målas eller ett urval av färg kunde förvärvas från tillverkaren för touch-up arbete med repor och bucklor i karossen och plåt beläggningar metall. Med tillkomsten av motorfordon, var en färg preparat som skapats av biltillverkare att fixa repor och bucklor som skapade tillgång till komponenter av metall bas så tidigt som på 1920-talet. Chrysler bilar säljs måla i små mängder till bilägare som ville ha det, och det användes för bättringsfärg jobb, anpassade tillägg och andra projekt restaurering. Använda ett litet urval av en tillverkares måla produkt i det förflutna var lika vanligt som det är idag, har bara de typer av applikatorer och produkter ökat avsevärt från de dagar touch-up billack användes för första gången.

Funktion

En bils lack skyddar den från skador från omgivningen. En cover av skydd, kan en bils ursprungliga fabriken paint-jobb skadas och måste repareras. Touch-up billack kan bilägare att fixa mindre och repor av färg som har skapat en ingång för de skadliga effekterna av vatten och smuts. Förutom fastställande av en estetisk funktion i färg, kan röra upp billack lägga till fordonets lager av skydd mot rost och oxidation.

Missuppfattningar Vissa touch-up billack är särskilt utformad för små områden av skada som inkluderar Dings, bucklor och repor som har ökat eller poäng på färgen på metallen. Bättringsfärg bör inte anses att ersätta klarlack och färg för en större diameter skada eller område som behöver färg. Bättringsfärg är gjord för att användas frikostigt, och på det mest direkta sätt. Använd endast touch-up billack att fylla i repor och utsatta metaller från stötar och bucklor. Du kan inte använda en liten applikator med bättringsfärg att måla en stor del av fordonet.

Överväganden

För att vara säker på att touch-up billack du kommer att matcha de befintliga färgen på din bil, bästa sättet att vara säker på är att få den ursprungliga koden färgen chip från tillverkaren. Var och en av de stora biltillverkarna har en komplett lista över färger de använder på fordon och detta är den första anhalten för att få rätt färg färg touch bil. Storleken på området, vilken typ av skada, och utrymmet för tillämpning av färgen bör tänka igenom innan du startar bättringsfärg jobb. Var noga med att använda ett urval av färg torkat till matchen den befintliga färgen att vara säker på det är korrekt. Vissa färger har skyddande tätningsmedel och klarlack som kan påverka hur färgen följer den gamla målade ytan. Re-check innan färgen som du har rätt färg och appliceringsmetod innan du ansöker bilen bättringsfärg till bilens exteriör kroppsdelar.

Fördelar

reparera skadade auto kroppsdelar innan mer omfattande skador kan uppstå kommer att spara pengar på framtida kostnader att reparera stötar och bucklor. Genom att få exponeras metaller täckt med en skyddskåpa av färg du lägger till den tid det tar för miljön för att driva på skador på delar materialet metall. När en skråma går hela vägen till metall, inte bara ser illa ut men det är skadligt för bilen. Använda en Bättringsfärg produkt som skydd ger en extra förmån för en snyggare lack med repor, bucklor eller dings som är synliga mot en annars perfekt tillverkarens fabrik lack.


Relaterade artiklar


hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Ford F-serie
om fördelarna med-bil tune ups
om läder interiörer
hur man byter värmaren kärna i en VW Jetta
hur man inspektera drivlinan i en Honda CR-V
om däcktryck
hur man förlänga livslängden för en bil överföring
om vindrutan torkarblad
hur man byter en broms slang
Hur en bil säkring skiljer sig från ett hus säkring?