om kylarslangar

om kylarslangar

En kylarslang misslyckande avslutas alltid din road trip. Det är ganska mycket antagandet. Men kanske kommer det inte att om du följer tipsen i denna artikel. Kunskap är makt. Genom att lära oss kylarslangar (mycket av den svarta slangen i bagageutrymmet), vet du bättre om din bil . . . och hur man tar hand om det innan-och om -. Det finns ett problem

Funktion

Tidig Automotive Engineers ställdes inför ett problem. De behövde ta reda på hur du kan få kylvätska från motorn till kylaren . . . och tillbaka igen. Det är inte synes alltför svårt. De behövde bara för att räkna ut den bästa metoden för att flytta en vätska. Ändå var man tvungen att flöda runt en massa rörliga delar som pullies för fläktremmar. Så formen på röret måste vara ganska oregelbunden. Anslutningen hade också att ta itu med vibrationer i motorn. Så conduit hantering vätskan kunde inte vara så stel att det skulle skaka loss en hals av radiatorn. Vad de beslutade om var gjuten gummislangar i kontakt-i de flesta fall -. Termostathuset, inloppet hals radiator i toppen, vattenpumpen och kylaren utlopp hals i botten

Typer

Termen kylarslang avser de två slangar bifogas radiatorn. Det finns bara två typer av dessa slangar-gjutna och flex. De gjutna slangar är konstruerade och tillverkade för en viss tillämpning. Så en gjuten topp slang för en 2000 Chevy S-10 Blazer kommer inte att passa mycket annat på grund av de många krökar och total längd som krävs för detta fordon. En flex slang skulle också kunna användas, men det är långt ifrån idealisk. FLEX kylarslangen för detta fordon skulle ha rätt diameter i båda ändar, men det skulle vara rakt. Det skulle vara installatören jobb att böja slangen runt några hinder för att göra anslutningar. Vissa fordon kan inte använda en flex slang, eftersom vinklarna är alltför svår. Flex slangar tråd förstärks ofta.

Funktioner

Om du anser att termen kylarslangen bokstavligen, det finns bara två sådana slangar. Men det finns många fler kylvätskeslangarna under huven på en bil. Slangar bära kylvätska till och från värmaren kärna, som är en liten radiator ligger under strecket i bilen. Dessa kallas Värmeslangarna, och de är oftast mindre än en tum i diameter. De köps av garage i bulk och kapas till längden på job. There kan så mycket som tio meter av värmare slangen i varje fordon. Allt på grund av intrikata konfigurationer av motorer, är små längder av gjuten slang används för att utföra vätska även på annat sätt försvårat rutter.

Betydelse

Vikten av kylarslangar kan inte förnekas. En misslyckad kylarslang kommer att lämna dig på sidan av vägen. Med något sätt att leverera kylvätska från motorn till kylaren, kommer motorn överhettas snabbt. Den överhettning kan snabbt orsaka irreparabla skador på motorn. En kylarslang spraya kylvätska på motorn kommer att påverka den elektroniskt styrda sensorer under huven. I svåra nödsituationer kan integriteten i kylarslangar avgöra om du fly fysisk skada. När ett fordon har fastnat i snön-och bilens värmaren blir den enda värmekällan-kör motorn på tomgång kan orsaka tryck att bygga upp. En försvagad kylarslangen skulle vara katastrofalt i ett sådant scenario.

Expert Insight Användandet av en flex slang bör betraktas endast som en sista utväg. Deras styvhet kan orsaka läckage på kylaren anslutningar. På antika bilar eller omstruktureras kylsystem i gatan stänger du kanske inte har ett val. Bär en brukskniv och eltejp i bagageutrymmet för nödsituationer kylarslangen. Om ett läckage inträffar nära slutet av en slang du kanske kan förkorta slangen med kniven, ta bort den underkända sektionen, och du kan sedan fortsätta på vägen. Tejpen kan användas för att täcka ett knapphål i ett kylarslangen. Se upp för gamla, annars snygg slangar. Kylarslangar är föremål för härdning eller mjukgörande medan visas inte äventyras. Ersätt alltid kylarslangen som utbuktningar eller har strök sig mot en rörlig del, orsakar en mejseln eller groove.


Relaterade artiklar


hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Ford Taurus
hur man byter värmaren kärna i en Chevy Impala
hur man polera bränsletankar av aluminium
hur man byter olja för automatiska växellådor i en Lincoln Navigator
hur man byter en styrstag i en Nissan Altima
hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Cheva Silverado
hur undersöka drivlina och CV stövlar i en Chrysler Sebring
hur man byter en dragstång slutar Nissan Pathfinder
hur man byter en dragstång slutar bybo kvicksilver
hur du justerar timing i en Honda CR-V