om kopplingsvätska

om kopplingsvätska

Alla som äger ett fordon med manuell växellåda vet hur viktigt att behålla kopplingen vätskan. Utan den kommer manuell transmission upphöra att fungera ordentligt, eller i vissa fall kan upphöra att fungera alls

Identification

Vissa människor tror att kopplingsvätskan är en typ av vätska alla sina egna, som anti-freeze eller olja. Den Sanningen är att kopplingsvätskan är inget annat än en DOT 3 eller DOT 4 nivå av bromsvätska.
Bromsvätska är uppdelad i DOT kategorier, från 2 till 5. Ju högre siffra, desto mer värme tolerans vätskan har och ju högre kokpunkt, liksom.

Funktion

Äldre manuell växellåda fordon som används för att ha en kabel som ansluts kopplingen kasta ut gaffeln till bromspedalen . Därför var den använder koppling vätska onödig. Men i dag har att gamla kabel system ersatts med ett hydrauliskt system. Detta system består av en huvudcylinder som är ansluten till kopplingspedalen. Denna cylinder har vätska i den. När pedalen trycks ner, blir vätskan under tryck.
När trycksättningen händer, flyttar vätskan sedan slavcylinder, som är inrymt i närheten överföringen Bell. När denna process är klar, är kopplingen urkopplad.

Betydelse

Eftersom de flesta moderna kopplingen system fungerar bort av hydraulsystem, är det nödvändigt att hålla vätskan i behållaren toppad. Om kopplingsvätskan sjunker lägre än vad den är tänkt att vara, kan du börja uppleva hårt klänger. Detta innebär att din koppling antingen kan fastna när du trycker in den, eller det kan inte vara lätt att trycka på alls.
Vanligtvis fyller kopplingsvätskan kan korrigera dessa problem.

Missuppfattningar

När man väljer en kopplingsvätskan, kom ihåg att allt du behöver är typ DOT 3 eller DOT 4. Typ DOT 5 är oftast bara används i tävlingsbilar eller höga idrottsprestationer bilar eftersom bromsarna vanligtvis ser tung användning och har en benägenhet att bli varmt.
Hydrauliska kopplingar inte genererar värme som bromssystem, att bromsvätska med hög DOT nummer är inte nödvändigt.

Överväganden

Inte alla koppling problem är en följd av låg koppling vätska. Om du har kontrollerat vätskereservoaren och se att det inte behöver fyllas, eller om du har fyllt behållaren och fortfarande har problem med din koppling, ta bilen till en certifierad mekaniker för att få kontrolleras. Det kan finnas ett mer allvarligt problem som orsakar din koppling inte fungerar.
Clutch byte kan vara kostsamt, så se till att hålla kopplingsvätskan toppad.


Relaterade artiklar


hur man dra ett oljefilter
hur man byter Värmeslangarna i en Honda Prelude
hur man byter en dragstång slutar Chevy Impala
Hur lägger bränsle behandlingar förbättra en bils prestanda?
hur man byter en läckande ventil Schrader på din bil däck
hur man byter en styrstag i en Dodge RAM
Hur fungerar en förgasare arbete?
Hur vet när det är dags att sälja en bil ?
om manuella växellådor bil
hur man kan bli av gas lukten från en bil