hur rotorer arbete

hur rotorer arbete

En rotor är en del av bromssystemet för alla fordon. Det ger mycket viktigt avrinning för den värme som alstras under stopp. En broms rotor är en cirkel av metall bifogas bromssystemet för att hålla bromsarna överhettas. Det finns två huvudsakliga varianter av broms rotorer: borrade skivor och slitsad rotorer. Borrade skivor har hål borrade i hela deras ytor, medan slitsad rotorer har kortplatser borrade in dem snarare än hål. Varje typ av rotor är bäst för en specifik uppgift

Funktion

Funktionen hos en bromsrotortemperatur är att ge en flykt från den värme som byggs upp när ett fordon att stanna. När bil eller annat fordon går från en mycket snabb hastighet till en mycket låg hastighet eller stannar helt, är en hel del friktion genereras. Merparten av denna friktion uppstår kring bromsbelägg och andra delar av bromssystemet. Bromsen rotorer har en säker utrymning av all energi och värme, så att bromssystemet inte fatta eld. Bromsbeläggen använda rotorn att behålla som ett sätt att bromsa bilen ner.

Funktioner

Bromsen rotorer är formade i en cirkel. De fästs runt navkapsel av hjulen på ett fordon. De kuddar och andra delar av bromssystemet är gled runt rotorn med en klämma. När bilen stannar, kuddar bromsen fästa ner på rotorn, vilket ger ett säkrare sätt att stoppa bilen. Både bromsbelägg och rotorer får användas upp till slut, så de måste bytas ut. Hur ofta beror på vilken typ av bil och hur mycket du kör.

Betydelse

Brake rotorer är mycket viktigt att bromssystemet. De inte bara hjälpa till att stoppa bilen, men de är också olika sätt för överskottsenergin rinna av på ett säkert sätt. Vatten, gas och värme kan alla orsaka att bromsarna att arbeta mindre effektivt. Den bromsrotortemperatur ett sätt för vatten, gas och värme för att fly och resa någon annanstans så att bromsarna alltid förbli i toppskick. Utan broms rotorer det skulle vara mycket farligare att köra i väta.

Effekter

Den huvudsakliga effekten av bromsen rotorer är att ge säkerhet för bromssystemet. Eftersom värme och andra farliga ämnen kan läcka ut genom rotorn, ger det en mycket säkrare körupplevelse. Slitsade broms rotorer generellt sett används för högpresterande element eftersom de är mer effektiva, men sliter på bromsarna mycket snabbare.

Fördelar

Den främsta fördelen att bromsa rotorer är det faktum att de gör det säkrare att köra på höga hastigheter. Utan moderna bromssystem bilar skulle köra mycket annorlunda. Det skulle vara osäkert att använda de fordon i dåligt väder eller vid höga hastigheter, skulle så alla måste köra i 30 miles i timmen eller mindre hela tiden.


Relaterade artiklar


hur du installerar en bränsletank i en Chrysler Town & Country
hur du justerar timing i en Saturn Vue
fördelarna med att byta olja
hur man byter bakre signalljus i en Acura Integra
hur du justerar timing i en Mercury Cougar
Felsökning tändsystemet i en Nissan Sentra
hur reparera grumlig strålkastare
hur man byter en styrstag i en ford explorer
hur man byter Värmeslangarna i en Hyundai Santa Fe
hur man byter värmaren kärna i en Mercury Cougar