hur man installerar weatherstripping i en bil vent fönster

hur man installerar weatherstripping i en bil vent fönster

Weatherstripping är en viktig mekanism i dagens bilar eftersom det håller reda på vind, vatten och snö samtidigt som en tätning mellan fönster och dörr. Fönsterventiler är ett område i en bil där utanför element kan ibland infiltrera om de inte är tillräckligt förseglade. Weatherstripping åstadkommer detta, men kan slits ut med tiden och förlorar sin förmåga att stänga ute de element. Det är dock möjligt för hem mekaniker för att installera om eftermarknaden weatherstripping och försegla upp sina bilfönster som om det var bara drivs bort av partiet.

Du behöver:
gummilister kit
. Rakblad kniv.
Nåltång.


1.
Bestäm hur många fönster kommer att behöva gummilister. Rulla ner varje fönster och kontrollera alla anslutningar glaset har med insidan och utsidan av dörren. Leta efter skadade eller saknas gummilister. Använd tång för att trycka på gummilister att se om den är hårt eller mjukt. Om strippa är hårt och sprött, behöver den bytas ut.
2.
Använd rakblad kniv och nål-tång för att ta bort den gamla gummilister. Skär under gummilister med rakblad och dra sedan ut strippa ut med tång nål näsan. Dessutom använder rakblad för att skrapa av gammalt lim som fortfarande är fast i dörrkarmen från den gamla gummilister.
3.
Sprids limmet från din nya gummilister kit på både dörrkarmen och montering sidan av gummilister och låt torka till tacky. Använda tång nålen näsan, skjut gummilister i dörrkarmen och trycka på två limmade ytorna tillsammans ordentligt. Upprepa proceduren för den andra sidan av dörrkarmen.
4.
Följ steg 2-3 för de återstående fönstren som behöver weatherstripped.
5.

Låt gummilister torra i 30 minuter och sedan sakta rulla fönster upp. Låt det torka i minst 24 timmar innan rullande fönstren igen.

Tips och varningar


 • polyuretangummi gummilister står upp bättre att de delar än de äldre "mattan stil" gummilister, så nu skulle vara ett bra tillfälle att uppgradera din gummilister om du kan.
 • Var noga med att inte lägga för mycket lim vid installation av din nya gummilister som det finns möjlighet att limma ditt fönster stängda. Bara en tunn pärla är allt som behövs.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar luftfiltret i en Nissan Sentra
  Felsökning tändsystemet i en Hyundai Santa Fe
  Felsökning tändsystemet i en Mitsubishi Eclipse
  hur man inspektera för däck defekter i en Oldsmobile Alero
  hur man leta efter slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Pathfinder
  hur man ändrar en elektronisk insprutare
  hur du justerar timingen i en Chrysler Town & Country
  hur man byter ett punkterat däck
  hur påverkar lågt däcktryck en bil?
  Hur skyddar klarlack en bils finish?