hur man gör begagnad motorolja till diesel

hur man gör begagnad motorolja till diesel

Använd motorolja från bilens vevhuset kan vara ett problem. När det är dags att byta olja i bilen, många människor kämpar med beslutet av hur man gör med oljan på ett sätt som är säkert för miljön. För många människor är lösningen att inte förfoga över oljan alls, men att göra den till diesel. Detta bränsle kan sedan brännas för att värma ditt hem under vintern, eller ens används för att driva din bil så länge du har en dieselmotor. Om du har gamla vevhusoljan som du vill konvertera till bränsle, följ dessa enkla steg för att lära.

Du behöver:
begagnad motorolja
. HDPE fat.
10-Micron filter.
PVC-rör.
Stor tratt.
Dieselbränsle.
Båt åra.


1.
Skaffa en HDPE fat. Dessa blå fat är tillverkade av en mycket tålig plast som kallas High Density Polyeten. Att ha en fat gjorda av detta material kommer att ge dig en behållare för att göra din bränsle i utan att vara orolig för din motorolja läcker ut. Försök att få en HDPE fat som är minst en 20-gallon storlek, och helst med markeringar på den sida som hjälper dig att identifiera hur många liter vätska inne i tunnan. Du bör också se till att din fat har ett lock så att du säkert kan lagra bränsle.
2.
Öppna påfyllningslocket på locket till din HDPE fat. Montera locket med en bit PVC-rör som är rätt diameter att passa väl i fylla hålet. Den PVC-rör bör vara tillräckligt lång för att hålla en 10-micron filter, med tillräckligt längd kvar för att stödja en stor tratt. Innehar 12 till 18 inches av röret är i allmänhet mer än tillräckligt för detta ändamål.
3.
Placera en 10-micron filtret i PVC-rör. Skjut filtret nära botten av röret så att det är det sista din begagnad motorolja kommer att stöta på innan du häller i tunnan. Filtret kommer att ta bort eventuell bottensats och skräp från olja så att du kommer att ha en ren produkt att jobba med.
4.
Sätt en stor tratt i toppen av PVC-rör och börja att hälla begagnad motorolja i den. Oljan kommer att hälla genom tratten och resa till 10-micron filter, där det kommer att sakta tränger igenom och droppa in i HDPE fat. Denna process kan vara långsam, så att inte hälla för mycket olja på en gång. Gå långsamt och lugnt, så gott om tid för den använda oljan som skall filtreras.
5.
Mäta mängden av begagnad motorolja som är i pipan, och tillsätt en lika stor mängd nytt dieselbränsle. Det är bra om du har kunnat skaffa sig en HDPE fat med markeringar på sidan för att identifiera hur många liter olja i fat. Annars kan du använda ett måttband för att avgöra hur djupt oljan, häll sedan i färskt dieselbränsle tills den är dubbelt så djup. Du bör ha en 50:50 förhållandet av nya diesel-och spillolja. Vissa tycker om att lägga till fler nya diesel så att de har en 60:40 blandning.
6.
Blanda användas vevhuset olja och diesel tills alla ingredienser är ordentligt blandade. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en båt åra eller paddla för att röra innehållet i tunnan. Blanda vätskor i 20 till 30 minuter. Vid denna punkt olja och bränsle kommer att blandas ihop till en enda vätska. Du har nu ett fat dieselbränsle som kan brännas på värme eller för att driva en diesel-bil motor.

tips och varningar


 • Om du kommer att använda denna blandning i en bil, bör du installera en sekundär tank att hålla vanligt dieselbränsle, och anslut de två tankar motorn med en 3-ports ventil. Använd den sekundära behållaren tills motorn har uppvärmda oljan blanda till 160 grader och sedan växla till tanken håller din blandning. Vid 160 grader den gamla vevhusoljan har rätt viskositet som ska brännas som vanlig diesel.


 • Relaterade artiklar


  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Plymouth Voyager
  hur man byter en dragstång slutar Oldsmobile Alero
  hur du justerar timingen i en Honda Prelude
  hur man kan förhindra att en bil blir stulen
  hur man polera svetsa fälgar korrekt
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Mazda6
  hur du justerar timing i en Ford F-serie
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Jeep Grand Cherokee
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Chevy Impala
  hur man byter skivbromsar fram i en Mitsubishi Galant