hur man byter tändstift på ford 4,8 litersmotor

hur man byter tändstift på ford 4,8 litersmotor

Det finns massor av skräckhistorier om Ford 4,8 liter motor och tändstift. Men om du följer dessa tips kommer du och din motor vara bra

Du behöver:. .
Tändstift
7mm Socket Extension Ratchet.
5 /8 "tändstiftshylsor.
Ratchet, förlängning och vridbar för att passa 5 /8 "uttag.
Antikärvmedel.
Bladmått.
Tryckluftsförsörjningen eller vakuum.
6 "bit av bränsleledningen.
Magnetisk pickup verktyg.


1.
Flesta av de 4,8 liter motorer har någon form av plastskydd, var min hålls på plats med två 11mm muttrar på framsidan och tryck- passar kopplingen på baksidan. Ta bort den här luckan för att få tillgång till tändstiften. Du kan behöva koppla bort luftslangen som går till spjällhuset och ytterligare några vakuumanslutningar slang. Märk dem med maskeringstejp och nummer om du har några frågor om på nytt fästa dem på rätt sätt. Längs varje sida av insugningsröret kommer du att se 4 runda ringar som hålls på plats med en 7mm bult på varje. Ta bort 7mm skruvar från varje spole. Alla dessa rullar har en kontakt som ska kopplas genom att klämma i kontakten för att frigöra spärren och dra försiktigt. Oroa dig inte för att markera dem om inte kabelstammen har ändrats. Fabriken kablage håller kontakterna bredvid det korrekta spolen.
2.
Bort varje spole och kontaktdon genom att försiktigt vrida enheten går sönder gummit loss från fördelaren, sedan dra upp på batteriet /kontaktdonet som en enhet. Bli inte rädd om gummidamasken lossnar kan du enkelt sätta tillbaka den till spolen. När spolar och gummistövlar tas bort, använd din tryckluft källa eller vakuum att ta bort så mycket skräp från runt tändstiften som möjligt. Varning: Använd skyddsglasögon vid arbete med tryckluft
3
Ta bort tändstiften med 5 /8 "tändstiftshylsor, vridning, utbyggnad och Ratchet. . . Vissa motorer installationer kan kräva ytterligare tillägg eller svänger för att få tillbaka pluggarna avlägsnas. Det tar normalt bara en 1 /8 varv för att bryta kontakterna löst och sedan ca 4-6 hela varv för att till fullo ta bort tändstiften. Om stickkontakten inte kommer ut med uttaget använder magnetisk pickup för att dra ur kontakten. Du kommer inte att kunna nå den med fingrarna.
4.
Använda bladmått gapet din nya tändstift till rätt lucka för ditt fordon. En typisk tändstift gapet för denna motor är 0,054 tum. Med pluggarna gapped, passar den linje gummi bränsle till toppen av ett tändstift och sedan använda en liten klick antikärvmedel till gängor. Arbetet anti-gripa in i gängorna lite och sedan sätta in kontakten i motorn. Gummit bränsleledningen kommer att hindra dig från korsgängning tändstiftet och du bör kunna vända kontakten i ca 3 /4 varv eller lättare. Om inte, dra ut kontakten och se till att det inte har plockat upp skräp i gängorna. Om så är fallet, klart det och försök igen. När du har alla pluggar började, använd 5 /8 "hylsa för att dra dem bara 1 /8 varv förbi deras rastplats. Dra inte åt eftersom det är den vanligaste orsaken för plug-Blowout med denna motor serie.
5.
Med alla tändstift igen, kan du sedan gå vidare i stället för spolen /stickkontakter. Byt ut 7mm bultar varje spole och dra åt dem stadigt men inte hårt. Med muttrar bör spole /kontaktdonet rotera fortfarande något. Anslut den elektriska kontaktdon för varje spole genom att försiktigt trycka dem på plats tills de klickar. De är indexerade och passar bara i en riktning.
Anslut luftslangen till spjällhuset och några rader vakuum som har tagits bort. Byt plast huven och fäst den på plats. Så är det, din gjort.

Tips och varningar


 • flesta av dessa motorer kommer att fungera väl på en uppsättning av pluggar för upp till 100. 000 miles. Vid byte av tändstift, rekommenderar jag att du använder den ursprungliga Motorcraft tändstift och uppgradera till Platinum motsvarande om sådan finns.
 • Du kanske vill byta ut gummistövlar på samma gång du byter tändstift. Med över 96. 000 miles, var mina fortfarande i fin form.
 • antikärvmedel kommer att hjälpa till med nästa kontakten förändring och en liten paket normalt kan köpas på Biltema för en 1,00 $.
 • Återigen, ögonskydd om du använder en komprimerad luft källa. Skräpet kan vara mycket farligt för dina ögon vid den hastighet.
 • Mekanik arbetshandskar rekommenderas att skydda händerna från skärsår och skrubbsår.


 • Relaterade artiklar


  om repor på billack
  hur man byter skivbromsar fram i en Kia Spectra
  hur du justerar timing i en Dodge Caravan
  hur man byter en clockspring i en Chrysler Town & Country
  hur man byter en CFI insprutare
  hur man byter bakre signalljus i en Plymouth neon
  hur du tar bort förarens kontroll sidoruta till 1998 Camry
  hur man byter en dragstång slutar chevy corvette
  hur du förnya din Texas fordonsregistrering
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Cheva Silverado