hur man byter en distributör mössa

hur man byter en distributör mössa

Ett av de enklaste delarna av en bil ställa upp ersätter fördelarlocket och rotorn. Jag var bara tvungen att ersätta min distributör, inte bara den gemensamma jordbrukspolitiken. Den faktiska distributör är ett lite mer komplicerat. Om du har en äldre bil som fortfarande har en fördelarlocket, är detta en ganska enkel uppgift

Du behöver:. .
Skruvmejsel, eller nötter förare, skiftnyckel
Nya fördelarlock och rotor.
.
Tändkablarna (efter behov)


1
Gå först till Auto-område eller förskott auto. . Få locket och rotor för just din märke och modell på din bil. Jag utgår från ditt tändstift har ersatts också.
2.
Fördelarlocket kan vara nära brandvägg eller en rad olika områden, men det är lätt att skilja eftersom det kommer att få 4, 6 eller 8 kontakten fäst trådar, plus en tråd som går till tändspolen. Jag personligen tycker om att göra en tråd åt gången, kan du märka dem genom att sätta tejp på dem numrering den ordning de eld i. Du absolut inte vill få dessa kablar blandas ihop.
3.

Som en utmärkt referens Auto Zone har massor av diagram för just din bil. Det är den enda fria platsen jag har hittat med bra information. Så du har din nya tändkablarna, fördelarlock och rotor. För att ta bort fördelarlocket, bör det finnas en skruv på varje sida av den gemensamma jordbrukspolitiken. Det kan också vara ett klipp som du trycker ned och vända. Använd antingen en skruvmejsel eller en skiftnyckel monterade eller ens en mutter förare beroende på storlek och dina önskemål. Var noga med att inte förlora dessa skruvar, ibland måste du återanvända dem.
4.
Att lossa locket, mycket försiktigt dra upp locket så att det lossnar, och om du har tillräckligt slack i kablar, kan du lägga den åt sidan. Låt den medföljande kablarna. Du kan ta spolkabeln bort är det oftast kortaste, och i mitten, så att du kan flytta dina mössa ur vägen. Om du tittar inne i den gamla distributören ser du kontakter kan ha en kol bygga upp, hämmar detta den gnista från att kunna resa korrekt genom kontakter.
5.
Nu locket är avstängd, nästa kommer du att se rotorn, kan denna skruv också av eller på, mina i min 1988 Astro van drar bara upp för att ta den. Rotorerna de använder nu är indexerade så att du bara kan lägga det på i rätt position. Så du har lagt den nya rotorn på plats, nu är det dags att sätta hatten igen. Jag rekommenderar starkt om det har varit ett tag sedan ditt ledningar har ändrats, att ersätta dem när du byter pluggar. Även det är en i taget. Jag sätter alltid lite av smörjmedel inuti ledningen på metallkontakterna, de säljer på auto zon också, så att ledningarna har lätt att ersätta. När ledaren kommer du att känna och höra ett klick, är detta sättet du vet kabeln helt fast i kontakten.

Tips och varningar


 • Best att göra ställa upp alla på en gång. Kontakter, kablar kontakten, rotor, och ibland även coChanging du locket och rotor kan förbättra makten, och bränsleekonomi på din bil. Glöm inte oljebyten. Spola din kylare, vinterförbereder, och sammanfatta ditt fordon. Ta hand om din bil, och det kommer att ta hand om you. il.
 • Den största varningen inte att få tändkablarna blandas ihop.
 • Don't hårt fördelarlocket.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakre signalljus i en Honda CR-V
  hur att sälja en bil snabbt i Oregon
  hur man byter bakre signalljus i en Chevy Camaro
  hur man installerar en syresensor på en Ford lastbil
  Felsökning avgassystemet en Plymouth neon
  hur man fixar en bils luftkonditionering
  hur man byter värmaren kärna i en VW Beetle
  hur man rengör en frisk luft ventil i en Chevy Cobalt
  hur man inspektera drivlinan i en Mitsubishi 3000GT
  hur man byter ett luftfilter i en Pontiac Grand Am