hur du förbereder din bil, lastbil, skåpbil eller suv för vintern

hur du förbereder din bil, lastbil, skåpbil eller suv för vintern

. Gör en liten förebyggande underhåll för att din bil innan snön flyger är ett bra sätt att säkerställa att du kommer att göra det till att arbeta och din dagliga pendlar

Du behöver:.
Övertryck ringtryck
mönsterdjup mätare eller ett enda öre.


1.
Först kommer du vill vara säker på dina däck är i gott skick. För att kontrollera lufttrycket i däcken, ta bort spindeln locket där luft in i däcket. placera ett övertryck däcktryck över stammen och trycker ner. Du bör ha en läsning som är nära (inom 2 psi) till vad som rekommenderas på insidan dörren sylt av förarens sida av ditt fordon. Gå inte med vad som står på däcket eftersom att däcket kan användas för många fordon av olika storlek och vikt.
2.
Nästa kommer du vill kontrollera mönsterdjup av alla fyra däcken. Om du inte har ett mönsterdjup mätare använda ett öre. Om slitbanan täcker upp en del av Lincolns huvud, din goda. Generellt kommer du vill ha 5 /32 tum eller mer på alla fyra däcken. Kontrollera också tillstånd däckets slitbana genom att leta efter "koppning" eller onormalt slitage på insidan, mitten eller utanför däcket vanligtvis kallas skallighet. Detta orsakas av felaktig däcktryck, dålig anpassning av dina däck, eller aggressivt körsätt. Du kommer att vilja ersätta däck i par eller alla fyra om detta sker till en eller flera däck. Om du känner dina däck är i tveksamt skick, ta den till din önskade bensinstation för att få en professionell åsikt. Det är sällsynt att en bensinstation kommer att debitera dig för att kontrollera tillståndet på dina däck.
3.
Du kommer att vilja köra några helt bensinstabilisator som kommer att innehålla isoprophyl alkohol som förhindrar kondens av gasen som orsakas av temperaturvariationer (under 32 grader Fahrenheit till plusgrader). Kondens är den process genom vilken vatten bildas i gas på grund av temperaturförändringar. Detta i sig kan orsaka din bil inte starta på vintern och kan hända över en natt. Så användningen av stabilisatorer, som kan köpas på alla bensinstationer, (billigare vid Fleet Farm eller Wal-Mart) kommer i hög grad bidra till att förhindra detta problem.
4.
Nu kommer du att vill se till att batteriet är i gott skick. Om ditt batteri är över 5 år gammal, rekommenderar jag ersätter den grundas på erfarenhet. Den genomsnittliga bilbatteri kostar ca $ 50 baserad på CCA rating av batteriet (A vid kallstart) som tydligt är noterat på alla batterier. Om du är osäker på batteriets CCA, titta bara under din huva på ditt nuvarande batteri och köpa en som har samma CCA betyg.

Tips och varningar


 • Om du är osäker på eventuella villkor för att dina däck eller om du bara inte vill ta itu med det, boka tid hos din favorit bensinstation och berätta att du vill ha din bil kontrolleras under vintern för att se till att det kommer att vara "bra att gå" så att säga. De kommer att kolla att allt på din bil och ge en professionell diagnos samt möjliga lösningar.
 • Tro inte att bara därför att din bil går bra nu, eller det gjorde förra vintern att du inte kommer ha några problem den här säsongen. Få den kontrollerad innan det kostar mycket mera pengar. Det kommer att spara en huvudvärk eller två i det långa loppet.


 • Relaterade artiklar


  Om att sälja en bil online gratis
  hur man tvättar en bil i Arizona
  hur man byter bakre signalljus i en Ford Focus
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Mitsubishi 3000GT
  fakta om bilen hydraulik
  hur man gör ett oljebyte
  Hur fungerar ett intag arbete?
  hur man byter blinkers relä i en geo tracker
  bör du vax eller polish din bil?
  hur du underhåller dina däck