om vatten fläckar

om vatten fläckar

Regn, sprinklers och stänk från vattenpölar kan alla förstöra din bil orörda glans. Stället eller fläck kvar på din bil är från mineraler återstår efter vattnet har avdunstat, inte vattnet i sig. Mängden natrium i vattnet påverkar också graden av vatten fläckar. I allmänhet, snabbtorkande eller avtorkning av vatten från bilen är det bästa sättet att undvika vattenfläckar

Tidsplan

Men inte ett skadligt ämne, vatten kan skada billack och fönster om de lämnas på din bil under en längre tid. Tid blir ett problem om vattendroppar är kvar på en bil som bakas av solen, vilket innebär att endast de mineraler för att färga din färg. Upprepad färgning och avdunstning kan baka de mineraler i färgen, vilket kräver omfattande detaljer eller ens ommålningen att ta bort.

Geografi

Hårt vatten har en hög mineralhalt, medan mjukt vatten har ett lägre mineralinnehåll. Hårt vatten fläckar är mest skadliga, eftersom fler mineraler kvar på bilen när vattnet avdunstar. Vattenkvaliteten är varierande beroende på det område där du bor och vilken mineraler eller andra ämnen finns i vattnet. Sydvästra USA, strömmar just i Texas, New Mexico, Kansas, Arizona, och södra Kalifornien, anses ha de hårdaste vatten. Även i öknen vatten fläckar kan vara ett problem genom att parkera bredvid en sprinkler eller regelbundet med hjälp av automatisk vindrutetorkare på vindrutan. Den svåraste vatten i andra delar av världen är bl. a. Saskatchewan och Manitoba, Kanada, Adelaide, Australien och östra England.

Effekter

Hårt vatten inte anses vara en hälsorisk, men det är besvärande. Vatten lockar orenheter lätt, och i kombination med koldioxid från luften det lockar ännu snabbare. Vatten plockar naturligtvis upp små mängder av mineraler som kör över jord och berg. Effekten är en långsam erosion av din bil färg och repor på fönster ytor. När vattnet avdunstar lämnar de mineraler plockas upp längs vägen. Ytspänning gör att vattnet bildar i den minsta ytan som droppar. Dropparna avdunstar sedan lämna vad som ser ut fläckar på huven på din bil.

Missuppfattningar

Många webbsajter rekommenderar att du använder vax på bilen, samt fönster vax på vindrutan, för att hjälpa vattenrutschbana på bilen istället för att hålla sig till ytan. I själva verket kan vax eller polish har motsatt effekt på din bil. En slät yta ökar ytspänning, tvingar vatten pärlor vara stramare och längre (snarare än bredare). Effekten är att ha en högre koncentration av mineralfyndigheter i ett mindre område, som kan orsaka större skador på bilen.

Förebyggande /Lösning

Snabbtorkande eller avlägsnande av vatten fläckar är det bästa sättet att hålla dem från skador på din bil. Många bilägare tvättar regelbundet eller detalj sin bil för att se vatten fläckar tas bort i tid. Att låta vattendroppar att stanna och baka in färgen kommer att orsaka problem senare. När bakat på, är en syra som krävs för att ta bort platsen. Vinäger är det bästa syra för att avlägsna vatten fläckar från billack. För att använda ättika, först tvätta bilen normalt, då svamp destillerat ättika ett avsnitt i taget. Låt det sitta i 30 till 60 sekunder och skölj med vatten. Torka omedelbart för att förhindra ytterligare vatten fläckar. Ättika tar bort bilvax, så som bör appliceras om så önskas. Om vatten platser har suttit i mer än en vecka en polsk kan krävas för att reparera etsning i färg. Naturligtvis biltvättar och högskolor erbjuder borttagning vatten plats också.


Relaterade artiklar


hur man kör säkert
hur du ska justera bromspedalen höjd i en Pontiac Grand Prix
Hur motorcykeldäck få stora?
hur man anmäler potthål i Philadelphia
Felsökning tändsystemet i en Saturn Vue
hur man byter en glödlampan i en Hyundai Sonata
hur man byter en styrstag i en Cheva corvette
ventilkåpan polering
Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
hur man byter värmaren kärnan i en Toyota Corolla