om servostyrning vätska

om servostyrning vätska

Ett fordons smidig och beror lika mycket på vätska kvalitet och nivåer som det gör på bultar och muttrar maskiner. Den komplexa konstruktion servostyrning bygger till stor del på manipulation och trycket i styrservoolja, och förlitar sig på dess förmåga att verka under mycket olika förhållanden. Korrekt underhåll av fordon omfattar kontroll av styrservoolja nivåer med jämna mellanrum och byta vid behov

Funktion

Styrservoolja är ett glidmedel som hjälper till att förhindra förslitning av tätningar och rörliga delar, samt minska skrikande och släpljud. Det är också en fungerande del av servostyrning hydraulsystemet, tillämpa la tryck de inre mekanismerna för att göra styrningen enklare. Styrservoolja är designad att fungera när bilen går på tomgång eller färdas i höga hastigheter, i minusgrader till tresiffrig värme.

Identifiering

Servostyrning är en klar vätska, ibland med en gul eller rosa ton . Poolen av vätskan vanligen finns under motorhuven på passagerarsidan, nära ratten bra, men den exakta platsen varierar mellan bilmodeller. Nyare bilar har en ogenomskinlig behållare som gör det enkelt att kontrollera vätskenivåer. Locket på behållaren ska märkas med ordet "styrning", eller en representant bild av en ratt. I Nissan Altima på bilden, är det servostyrning vätskereservoaren upp mot hjulhuset, som ligger bakom både vindrutespolarvätska och kylarvätska reservoarer.

Typer

Ingredienserna i styrservoolja varierar mellan tillverkare. Enligt CDC, den vanligaste grunden för fordonsindustrin hydraulvätskor mineralolja, organiskt fosfor ester, eller polyalfaolefin (se Resurser). Andra estrar får läggas tillsammans med glykol, korrosionsinhibitorer och /eller silikoner. Vissa biltillverkare använder transmissionsolja i sina system servostyrning, medan andra har utvecklat långvariga, till fordonets specifika styrningen vätska upp till 100. 000 miles.

Överväganden

Om du har svårt att styra eller höra ljud när du vrider ratten, kontrollera styrservoolja nivå. Den servostyrning oljebehållare är märkt med fylla rader för "heta" eller "kall", så kontrollera att nivån överensstämmer med lämplig motortemperatur. Lägg vätska om den är låg, och inspektera läckor i systemet för. Om vätskan är mörkare än normalt, måste den bytas. Mörkbrun eller svart vätska indikerar ett allvarligare problem, konsultera en kvalificerad fordonsindustrin servicetekniker.
Följ fordonstillverkarens riktlinjer om när du ska byta vätskan servostyrning. Om inget schema lämnas rekommenderar Automedia. com enligt samma kontrollera /ändra intervall som motorns kylvätska (se Resurser). Om du ändrar vätskan själv, rådfråga en servicemanual för individuella instruktioner för din fordonstyp.

Varning

Som noteras på Cars. com Car Talk, sälar och andra delar av servostyrning bryta ned över tid och förorena vätskan servostyrning. Detta skräp kan stam eller täppa till servopumpen och få den att brinna ut. Läckor i systemet är också farligt. Utan Styrservoolja kommer servostyrning systemet misslyckas och gör att vrida ratten mycket svårt, en farlig fara under körning.
Lämna styrning vätska på lämpliga hushåll farligt material insamling plats. Tvätta aldrig ner i avlopp eller dumpa i vanliga soporna. Följ alla tillverkarens anvisningar och varningar. Vissa servostyrning vätskor ska brinna om antänds. CDC varnar för att styrservoolja är skadligt vid förtäring, och långsiktig exponering av huden kan ha risker (se Resurser).


Relaterade artiklar


hur man byter en glödlampan i en Toyota Tacoma
Felsökning suspensionssystemet i en Ford Focus
hur man inspektera drivlinan i en Chevy Camaro
om att sätta domkraften på en Trans Am
hur man byter en dragstång slutar VW Beetle
hur man dra en motor oljeavtappningspluggen
hur man köper maskiner biltvätt
hur man byter en styrstag slut i en Ford F-serie
hur man byter bakre signalljus i en Nissan Sentra
hur undersöka drivlina och CV stövlar i ett intrepid dodge