om repor på billack

om repor på billack

En persons bil är i allmänhet en av de dyrare saker han äger och många människor känner en tydlig förbindelse till sina fordon. Det är därför det kan vara så upprörande och frustrerande, för att hantera repor på bilens färg. Det finns många olika orsaker till att repa till billack, och många olika förebyggande åtgärder som kan vidtas för att undvika dem

Typer

Det finns två huvudsakliga typer av repor i en bil färg. Den första typen, repor på klarlack, faktiskt inte repa lacken själv. Klarlack är ett harts som används på nästan alla nya bilar på toppen av sin bil färg jobb. Klarlack är det som ger en bil sin skinande, "vått" utseende. Ofta en grund repa till en exteriör kommer endast att beröra klarlack, inte själva färgen. Sådana repor är relativt små. Den andra typen av skrapa som kan hända på en bil är en som repar både klarlack och färgen under. Repor som tränger färgen under skyddande klarlack är mer allvarliga och skadliga för bil.

Funktion

Det finns många olika sätt som en bils färg kan vara repig. Road skräp som slungas upp av andra fordon på höghastighetståg vägar är en av de främsta orsakerna. Många tid repor görs av fotgängare på parkeringsplatser eller av en bildörr som öppnas i ett angränsande fordon. Tråkigt nog, i själva verket några repor är ännu ett resultat av avsiktliga skadegörelse. Längd, djup och allvar i en repa i en bil måla är oftast bestäms av orsaken till att repa.

Tidsplan

Repor till fordonets klarlack är långt mindre viktigt att ta itu med än repor som faktiskt skada den underliggande färgen. Repor till den faktiska färgen måste behandlas snabbt och effektivt för att hålla dem från att göra mer skada på fordonet. Obehandlad dålig repor får utsätta den metall av fordonet för att de faktorer som leder till rost. För bästa resultat, då är det en bra idé att reparera dåliga repor så snabbt som möjligt.

Förebyggande /Lösning

En av de bästa sätten att hantera repor på bilens lack är att försöka undvika att ta emot någon . För dem som är mycket oroade det finns skyddande beläggningar som kan köpas och spänns fast på mer utsatta delar av din bil, till exempel främre och huva. Dessa beläggningar, som vanligen är gjorda av läder eller syntetiskt plast, förebygga trafikolyckor skräp från flisning eller repor färgen på bilen. Det är också en bra idé att parkera så långt bort från andra fordon som möjligt. I en fullsatt parkeringsplats är det alltid bäst att parkera långt bort och få lite motion på väg till din destination. Om du parkerar bredvid en annan bil, eller mycket nära ingången, lägg du din bil på långt större risk att få repor från andra människor. Också, bara tvätta och torka bilen med mjuk bomullstrasa. Använda hårdare, mer nötande ämnen kan repa känsliga klarlack.

Expert Insight

För dem som redan har lidit en dålig början till sin bil kan det verka som det enda botemedlet är att ha dyra måla arbete som en lokala Body Shop. Sanningen är dock att de flesta människor kan reparera repor och märken till sin bil på egen hand. Allt du behöver är några fina sandpapper, bilens VIN-nummer (för att få matchning färg), och lite tid. Att lära sig att reparera repor själv kolla in länken till videon nedan som visar processen.


Relaterade artiklar


hur man ändrar en elektronisk insprutare
hur man rengör en frisk luft ventileras på en Saturn Vue
hur man byter en clockspring i en VW Passat
hur man säkert använda en fjärrkontroll förrätt för din bil
hur ändrar termostaten i en Ford Mustang
hur man rengör ett balsam bil luften
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Nissan Sentra
hur vinterförbereder din bil
hur du justerar timing i en dodge ram
hur man byter tändstift