om nya lackeringar

om nya lackeringar

Ny färg på ett fordon kräver särskild försiktighet innan färgen är helt botad. Det finns några grundläggande åtgärder du kan vidta för att skydda din nya lack och även regelbundet underhåll du kan utföra för att säkerställa att färgen håller i många år

Historia

Automotive färg har genomgått många förändringar under årens lopp. I slutet av 1800-talet, var fordon handmålade med pensel med svart lack. Av 1920-talet var lack-baserade färg som används och finns i färger. På 1930-talet var lackfärg som tillämpas och av 1950-talet, lack blandat med akryl användes, med akryl erbjuder mer hållbarhet. Under slutet av 1970-talet började en klarlack finish över färgen ytan, på 1980-talet, var klarlack allmänt används på nya bilar. Klarlack tillämpas över färgen ger UV-skydd och hållbarhet mot repor. Den klarlack är en två-stegs process. Färgen lager färg är det första steget, det klarlack är den andra etappen. Dessutom kan vissa eftermarknaden lackeringar vara bara ett enda steg, med hjälp urethanes blandas in i färgen. Detta eliminerar behovet av en andra etapp av en klarlack ansökan.

Tidsplan

Ny lack, om en en-eller två steg, vanligtvis kräver 60 90 dagar att helt hårdna och bota. Detta beror på miljön också. I hög fuktighet eller ett kallare klimat, kommer färgen att ta längre tid att bota än i ett torrt och varmt klimat.

Varning

Vaxer som innehåller silikoner inte får användas under härdningen perioden. Silikonet kommer kväva färgen, så att den inte andas ordentligt och utsläpp av kemikalier fortfarande i färgen. Utan dessa osynliga lösningsmedel utsättningar, kan färgen spricka eller missfärgas. Det finns några lack finns som inte innehåller silikon som är säkra att använda på ny färg. Dessa kommer att skydda finish och ge den en glans utan att skada den. Något annat att undvika är automatisk biltvätt, som kan skapa repor i färsk färg. Biltvätt tvättmedel är inte heller föreslagit att användas under härdningen perioden. Det är bäst att bara använda vatten för att rengöra måla, tvätta bilen för hand med en mjuk trasa. Även snö borstar används på en ny finish kan skada den. Undvik utdragen, direkt solljus också. Solen kan orsaka blekning av den nya färgen genom UV-strålar

Förebyggande /Lösning

En ny lack kan pågå många år med rätt underhåll. När färgen har härdat, det finns många val av kvalitet bil vaxer som bör användas regelbundet för att bevara och skydda färgen från UV-strålar, vägsalt och stenar kan orsaka flisning eller skrovlig. Hand bil vaxning är att föredra framför automatisk biltvätt spray vax, som inte kommer att penetrera eller sista nästan lika länge som hand vaxning. Särskilda tar-borttagningsmedel bör också användas. Dessa kommer också att arbeta med fågelspillning och insekt sprut, som bör undanröjas så snart som möjligt för att undvika fläckar.

Överväganden

Du kan överväga att skaffa koden färg blandas från målaren så att du kan beställa bättringsfärg för små chips eller repor. Klarlack skyddar lacken med sin plast-liknande film men kommer också gult i tid, särskilt märkbar på en ljus eller vit lack. En tillfällig polering till böter eller mycket fin gnugga förening som används med en motoriserad buffert snabbt bort gulnande och få tillbaka färgen.


Relaterade artiklar


hur du justerar timing i en Cheva lavin
hur man inspektera för däck defekter i en Dodge Caravan
hur man polera bränsletankar av aluminium
Felsökning tändsystemet i en Cheva Silverado
hur man gör en 2-cykel scooter motor sista
hur man kan kontrollera automatisk transmissionsolja
hur man gör det mesta av din gas körsträcka
hur man inspektera drivlinan i en Toyota Highlander
Felsökning bränslesystemet i en Jeep Grand Cherokee
hur man inspektera drivlinan i en Dodge Durango