hur vinterförbereder din bil

hur vinterförbereder din bil

Det är vinter nu och vädret utanför är skrämmande. Så bittert kallt! Och din stackars lilla bil har att spendera varje natt ute i kylan. Vintertemperaturer kan vraket förödelse på din bil men om du följer dessa praktiska tips, kommer bilen att bli bra när våren rullar runt

Du behöver:.
Bil
Winter.
Instruktionsbok.
Bil Survival Kit.


1.
Först titta på dina däck. Kontrollera lufttrycket i däcken och se till att det är på rätt nivå (din instruktionsbok kommer att ange rätt nivå för dina däck. ). Detta kommer att hjälpa dig att behålla kontrollen över bilen när du träffar isiga fläckar. En något deflateras däcket kommer att sladda mer än en ordentligt uppblåst en. Dessutom, om du inte har 4-hjulsdrift, kan du investera i vinterdäck. De förbättrar dragkraft och göra bromsning och acceleration under dåliga förhållanden mycket lättare. Större kontroll=mindre risk för en olycka.
2.
Nästa din olja. Det kalla vädret påverkar bilens olja, den kalla vänder oljan tjockare. Tjockare olja cirkulerar inte bra och kan förhindra korrekt smörjning. Detsamma gäller för smutsig olja. Så byta olja så det är ren men också till en tunnare olja. Återigen, rådfråga din instruktionsbok. Det kommer att föreslå vad olja att använda baserat på temperatur och klimat.
3.
Inspektion. Det är alltid en bra idé att få din bil kontrolleras innan vintern börjar. Bälten och slangar inte varar för evigt och den kalla påskyndar åldrandet. Kolla också din vindrutetorkare. De håller bara omkring ett år så komma in i praktiken för att förändra dem varje vinter.
4.
batteri. Inspektera den och se till att det inte finns någon korrosion som kan påverka ledningsförmåga. Det finns inget värre än att fastna i mitten av ingenstans med död motor.
5.
Bara i fall att sker, har ett överlevnadspaket i bilen. Inkludera en förbandslåda, filtar, facklor, en ficklampa med batterier, startkablar, vissa verktyg, salt (vid dina däck fastna, så du kan få lite dragning), extra vätskor bil, mat, dryck, snöskyffel, och isskrapa. Med dessa verktyg kommer du kunna klara någon storm i din vinterbonade bil!

Tips och varningar


 • Du behöver inte oroa dig så mycket längre med nyare bilar, men tänk på att låta äldre bilar värma upp för en bra fem minuter innan du kör i kalla temperaturer. Du kan låta insidan värma upp samtidigt och köra alla Toasty varm!
 • inte bil vårdslöst eller för snabbt. Svart is kan inte ses och slå en patch kan bli katastrofala. Öva säker körning alltid men särskilt under vintern.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en styrstag i en Chevy Cobalt
  hur man byter en glödlampan i en Honda Prelude
  hur man inspektera drivlinan i en Ford Mustang
  hur man polera motorcykel aluminium
  Hur fungerar en bilbarnstol?
  Felsökning tändsystemet i en Mercury Cougar
  hur man kommunicerar med din mekaniker
  hur man byter en styrstag slut i en Cheva Silverado
  hur du tar bort rost från motorn gjutjärn
  Felsökning avgassystemet i en Subaru Outback