hur man stämma upp en bil själv

hur man stämma upp en bil själv

Denna artikel kommer att hjälpa dig med grundläggande underhåll av fordon och hålla din bil kör stark. Några minuter varje månad kan spara hundratals på lång sikt. Min lista över sak är du behöver är i allmänhet en gång köpt eftersom det kommer
räcka länge

Du behöver:.
Radiator vätska
. Bromsvätska.
Styrservoolja.
Tryckmätare.
Luftfiltret.
Destillerat vatten.
Skruvmejsel.


1.
Låt oss börja med radiatorn reservoaren. Du kan titta på sidan av behållaren och du kommer att se flera fylla rader. De skall läsa lägsta och högsta. Nivån bör vara mellan båda. Du kan köpa radiator vätska som redan är färdigblandad. Kylsystemet är en stor del av våra fordon och bör kontrolleras ofta.
2.
Låter bo nära kylaren och kontrollera batteriet nivåer. Vissa batterier är förseglade och kräver inget underhåll. Du behöver en skruvmejsel. Ta bort båda landskamper från batteriet. Var försiktig, du vill inte komma i kontakt med batterisyra. Om nivåerna är låga, kan du fylla med destillerat vatten. Placera båda mössor tillbaka på plats och tryck fast den med handen. Om nivåerna inte kontrolleras ofta, kan batteriet gå död.
3.
Luftfiltret bör kontrolleras och ändras vid behov. Du måste kolla bilens instruktionsbok för placering av filtret och hur du tar bort. Jag har ägt många bilens och det är inte svårt att hitta och ändra. Ett rent filter kommer att göra din bil göra mycket bättre.
4.
Nu kan vi kontrollera vår broms nivå. Detta är samma som radiator reservoaren. Det kommer att ha de minsta och största linjer. Om den är låg, kan du köpa en d. o. t. godkänd bromsvätska att fylla. Den Styrservoolja bör också kontrolleras och det är liknande till bromsvätskan.
5.
Det sista är att kontrollera lufttrycket i däcken. Detta kan avsevärt skada din bränsle körsträcka. Det rekommenderade trycket kan hittas på sidan väggen i dina däck. Om du följer dessa enkla tips kan du förhindra en huvudvärk i det långa loppet. Du behöver inte vara en mekaniker att göra detta.

Tips och varningar


 • Kontrollera dina nivåer ofta.
 • produkter är mycket billiga att köpa och kommer att pågå en lång tid när de förvaras på rätt sätt.
 • bort övervikt från din stam. Detta kommer att bidra med bränsle körsträcka.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter skivbromsar fram i en Nissan Altima
  hur du justerar timing i en Dodge intrepid
  hur man byter ett punkterat däck
  hur att sälja en bil som metallskrot
  hur du tar bort förarens kontroll sidoruta till 1998 Camry
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Subaru Outback
  hur man byter bakre signalljus i en Cheva Silverado
  hur du ska justera bromspedalen höjd i en Saturn ion
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Acura Integra
  hur man byter en dragstång slutar geo metro