hur man installerar en syresensor på en Ford lastbil

hur man installerar en syresensor på en Ford lastbil

Syresensorer är en viktig del av utsläpp systemet för din Ford lastbil. Och som någon annan komponent i din Ford fordon, kommer en syresensor till slutet av sin livslängd efter förlänga användningen, spänningssignaler tur svag eller helt enkelt flatline. Avgassystem biprodukter äntligen ta sin tribut och en ersättare är nödvändig. Oavsett om du behöver ändra de främre eller bakre-uppvärmd sensor på din bil, följ dessa enkla steg för att installera den nya enheten på plats på några minuter

Du behöver:
domkraft.
2 pallbockar.
Ratchet och sensor uttag.
Uppvärmd sensor.
Momentnyckel.


1.
Park din bil på ett säkert och jämn plats. Öppna huven och koppla bort den svarta, negativa kabeln från batteriet. Placera i friläge och släppa parkeringsbromsen.
2.
Höj framför lastbilen med en domkraft och stödja det säkert på pallbockar. Placera sändningen parken (automatiskt) eller växel (manuell). Dra åt parkeringsbromsen och blockera hjulen.
3
Leta fram eller bak uppvärmd lambdasond -. beroende på vilket du behöver byta-under lastbilen. Det blir enklare om du följer den främre avgasröret kommer ut ur grenröret. Den främre sensorn är gängade i avgasröret precis innan den ansluter till katalysatorn, den bakre givaren är gängade i ryggen röret direkt efter katalysatorn. Uppvärmd syresensorer levereras med tre trådar. Om din maskin är en annan typ, kommer det att ha en eller två trådar. Komponenten liknar ett tändstift.
4.
Dra syresensor elektriska kontaktdon.
5.
Ta bort sensorn med hjälp av en sensor hylsa och spärrskaft.

6.
Installera den nya enheten för hand först för att undvika skador på gängorna. Använd sedan en momentnyckel och sensor sockel för sista justeringarna. Vridmoment sensorn till 36 ft-lbs. (46 Nm).
7.
Anslut syrgasgivarens elektriska kontaktdon. Sänk fordonet och ansluta den svarta, negativa kabeln till batteriet.

Tips och varningar


 • koppla från batteriet på din Ford lastbil kan kräva att du kör ditt fordon 10 miles eller mer för datasystemet att lära om sin adaptiv strategi. Du kan köpa ett uttag syresensor och hyra specialverktyg-som en momentnyckel-på de flesta bildelar butiker. Kontakta din reparations service manual att lokalisera och identifiera komponenter i din Ford lastbil. Du kan köpa en servicemanual på de flesta Bildelsaffärer eller rådfråga en gratis på ditt lokala bibliotek.
 • normal arbetstemperatur av avgassystemet i din Ford lastbil kan nå 1. 500 grader F och orsaka allvarliga hudreaktioner brännskador om du kommer i kontakt med den. Kontrollera att systemet har svalnat Innan arbetet på någon del av avgassystemet.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter skivbromsar fram i en Chevy Impala
  hur man rengör en frisk luft ventileras på en Pontiac Grand Prix
  Felsökning tändsystemet i en toyota tundra
  hur ändrar transmissionsolja i en mustang
  hur man använder släpvagn presenningar
  hur man inspektera för däck defekter i en Dodge intrepid
  hur man rengör och polera krom hjul
  hur du justerar timing i en Saturn ion
  hur man byter en dragstång slutar Mitsubishi Eclipse
  hur du tinar framrutan overnight