hur man får bättre gas körsträcka

hur man får bättre gas körsträcka

Med gaspriserna lägre idag, får bränsle körsträcka inte så stor av en fråga. Kan dock oljepriset rebound och priset på gas kommer RAKET igen. Å andra sidan kanske du vill hjälpa miljön genom att använda mindre bränsle. Jag tänker inte lova outlandishly stora ökningar, men realistisk

Du behöver:. .
Tröttna tryckmätare
Luftkompressor.


1.
Det allra första är att ta reda på vad oktan gas ditt fordon är beräknat för. De flesta fordon är klassade för 87 eller 89 oktan gas. Mycket få modeller som faktiskt kräver de dyrare premie och din bil har kalibrerats för att köra "billigare gas". Se omedelbar besparingar. Du kan vanligtvis ta reda på detta genom att kontrollera din bruksanvisningen. De flesta kräver 87 oktan gas. Förresten de flesta stationer få det mitten av betyg gas genom att blanda vanlig och super tillsammans, om en tank är ute allt du får är, vilken?
2.
Titt på var du med gas från. All bensin kommer ur samma pipa och sedan transporteras med lastbil till din lokala station. Den enda skillnaden är "tillsatser" läggas till. Jag föredrar en station som är nytt så därför tankarna inte har haft åratal att bygga upp vatten och skräp som kan gunk upp ditt bränslesystem. Jag försöker också tid att köpa gas en dag eller så efter en leverans till stationen (tanken slår sig ner) men innan tanken blir lågt nog för att kräva en annan leverera (suger crud av undersidan).
3.

Kör syntetisk motorolja. Jag vet att det är dyrare men du kan köra det längre mellan oljebyten. Istället för 3. 000 miles 5. 000 miles. Det också sänker friktionen mellan motorerna rörliga delar, därför mindre kraft för motorn att övervinna, resultat bättre effektivitet. Och ja alla motorer, nya och begagnade, utom "Rotary Engines" (Mazda) kan använda syntetisk olja.
4.
Byt luftfilter. Du kan sätta i en performance filter som också kommer att öka hästkrafter och bränsle körsträcka (få ena eller det andra inte båda). Du kan också köpa en standard filter för mycket mindre pengar. Jag valde själv en mid-range filter, ett högre flöde papper design och tycker att det fungerar bäst för mig. Ändra din luftfilter ännu?? Det är förmodligen den mest försummade filtret på bilen. Om du inte kan andas ordentligt kan du driva din bil Up That Hill?
5.
Kontrollera tändstift. De flesta fordon idag köra en exotisk metall tippade plugg som platina eller iridium. Även om dessa är dyrare de varar mycket längre 2x eller 3x eller bättre än gamla pluggar motstånd stil. Jag ser kunder som kommer in med 115. 000 till 150. 000 miles på dessa fordon, jag vet låter bra men de borde ha ersatts runt 75. 000 varumärket för att behålla din bästa bränsle körsträcka. Oh yeah de gamla stil pluggar kommer att behöva byta ut varje år eller så, om inte snabbare.
6.
Såvitt bränsletillsatser alla har det favoriter, jag också. Allt jag kan säga är de billigaste märkena inte verkar fungera så bra som några av de dyrare märkena. Men att gå med de dyraste märket är inte alltid det bästa alternativet. Och du behöver inte det varje tank full, använd en flaska varje månad till månad och en halv.


Relaterade artiklar


hur man byter tändstift
hur man rengör en frisk luft ventil i en Chevy Camaro
hur man inspektera drivlinan i en Nissan Pathfinder
hur man fyller däcket med luft
hur man byter Värmeslangarna i en Hyundai Sonata
hur man byter olja i en 5-serie BMW (1996-2004)
hur man byter en dragstång slutar Nissan Maxima
hur man avgör om en bil luftfilter måste bytas
hur du justerar timing i en GMC Sierra
om hydrauliska kopplingar