hur man får 250.000 miles från Dodge Caravan, Plymouth Voyager eller Chrysler Town & Country utan att gå sönder

hur man får 250.000 miles från Dodge Caravan, Plymouth Voyager eller Chrysler Town & Country utan att gå sönder

Du lär dig varje enkel underhåll teknik som dramatiskt kommer att öka chanserna för att hålla din Dodge Caravan, Plymouth Voyager eller Chrysler Town Country 3. 3L och 3. 9L igång i minst 250. 000 miles utan att bryta banken. Det är mycket enklare än du tror, och sinnesfrid, personlig tillfredsställelse och ekonomiska besparingar du kommer att inse kommer att förändra din relation med din familj van evigt

Du behöver:.
1997 till 2008 Dodge Caravan, Plymouth Voyager och Chrysler Town Country du kört från nya, eller en som du köpt med 50. 000 miles eller mindre på det, i gott skick.
.
En önskan att spara en hel del pengar under många år.
.
En Chilton's eller andra märken verkstadshandbok för din exakta modell.
Vissa mekaniska aptitude, men inte mycket.
En befintlig förmåga eller en önskan att lära sig om enkla mekaniska saker.
Viljan att lära sig att vara en patient, noggrann och säker mekaniker för vissa rutinmässiga jobb på ditt eget fordon.
Viljan att utveckla ett gott samarbete med din lokala bildelar butiker och lära sig att maximera sin kunskap för att lösa dina problem så billigt som möjligt.
.
En önskan att uppleva känslan av oberoende och tillfredsställelse du får när du inte längre hålls som gisslan av din lokala mekaniker.
.
En önskan att kunna passera längs värdefull information du lär dig att familj och vänner.
.


1.
Allra första du behöver veta är att under de senaste 27 åren har jag hållit ett stort antal personliga fordon som kör i utmärkt skick, på minimal budget, samt bortom 100. 000 miles, och mitt senaste projekt är bara förbi 250. 000 miles, och kommer starkt. Min första bil i USA var en begagnad 1976 Ford Fiesta som vi köpte på 40. 000 miles och säljs på 140. 000, ersätter endast vattenpumpen och topplockspackning.

Allt detta var driven av brist på pengar att köpa nya bilar regelbundet, och en stolthet av ägande som så fick pumpas när någon beröm mig om tillståndet i min bil och titta på deras ansikte när jag fick berätta den hade 100. 000 miles eller mer på klockan.

inget av det ni håller på att läsa är teoretisk, det är alla baserade på personliga, förstahandserfarenhet. Jag har bytt olja, bytt bromsar, ersatte kompressor luftkonditioneringen, och riktade min mekanik. Jag har forskat, planeras, analyseras och troubleshot ett antal viktiga frågor av mig själv och med hjälp av andra för att maximera dollar spenderade jag, och hela tiden få klokare och smartare.

Jag är inte en professionell eller skugga träd mekaniker. Jag har aldrig tjänat en lever med min medfödda och lärde mekaniska förmågor, och jag vill inte förväntar dig att vara en professionell eller amatör heller. Jag förväntar mig att du är en bilägare som är mekaniskt benägna eller vill bli det, för att hålla sina personliga fordon som kör längre och mer billigt och dra nytta av de ekonomiska besparingar som producerar.

Jag kommer relatera sanningsenlig, god, nyttig och värdefull information som jag har lärt mig av egen erfarenhet och från andra, för att ge dig den stora bilden om att äga och underhålla din personliga bilar.
2.
Disclaimer : Jag nämner många produkter och tjänster genom varumärke. Jag gör till exempel bara. Jag har använt de flesta av dessa produkter men jag har inget intresse av dem än de har visat bra värde för mig. Jag äger inga aktier i bolagen, arbeta för någon av dem, inte heller någon i min familj. Det finns många produkter på marknaden för oss att välja mellan när vi arbetar på våra egna fordon eller få jobbet gjort. Jag strävar efter att hitta bra produkter som representerar det bästa värde för mig.
3.
Du måste vara en förare som respekterar deras fordon. En av de viktigaste sätten att hålla ett fordon i stort mekaniskt skick är en smidig drivrutin. Inte genom att vara en långsam-säcken, men att bara vara smidig bort linjen och jämna till stopp, och allt däremellan. Om du inte är denna typ av förare, bli ett. Om du redan är en, förfina din teknik ytterligare. Jämn körning sparar gas, minskar mekaniskt slitage, och går lätt på nerverna och dina passagerare.
4.
En mycket viktig sak om man kör bil som en långsiktig förslag ska vara nöjd med ditt fordon val. När du köper, inte köpa ett infall, köpa för bra, solida skäl. Jag köpte min Suzuki 4WDs eftersom jag hade tidigare erfarenhet av varumärket och visste att de skulle hålla så länge jag ville. Jag köpte min 1997 Dodge Grand Caravan, eftersom vi antog 3 pojkar på samma gång och hela släkten kunde inte passa in i en Suzuki 4WD, vi behövde 7 platser och massor av bagage och livsmedelsbutiker rum dessutom. Dessutom är Dodge Grand Caravan en lång hjulbas version, och om man tar de platser reda på att du kan glida 4x8 sheetrock och 2x4s i full längd och därmed undvika det extra behovet av en pickup, släp eller fraktkostnader om du är ett hem ägare. Så, har goda skäl att köpa så kommer du bli glad för en lång tid med dina val.
5.
Efter reparation täckning garanti har gått ut, det kostar ungefär 10c en kilometer till reparera din van över hela sin livstid, oavsett hur länge du håller den, och mycket mindre i många fall. Detta kan jämföras med den ungefärliga 50c en kilometer du betalar för att få en ny bil Garantin täcker alla reparationer för första 36. 000 miles. Håll din van att köra och spara en mindre förmögenhet i bil betalningar. Om du äger en van med en 2. 4L eller 3. 0L motor, då mycket av detta kan emellertid tillämpas, jag har bara erfarenhet av min 3. 3L V6 van och mindre motorer i mindre fordon, som 4 cylindriga 1. 6L Suzuki Sidekicks. Den sista Sidekick jag ägde sålde jag till en kompis och den har nått cirka 200. 000 miles, med samma underhåll strategi. Den har fortfarande den ursprungliga motor och växellåda, en koppling ersättning på 140. 000 miles, och den ursprungliga chocker.
6.
Köp nya, eller hitta en begagnad skåpbil i gott skick med högst 50. 000 miles på klockan. Titta på underhållsdokumentation och undvika varje fordon som haft stora mekaniska arbeten inom de första 50. 000 miles. Vissa skåpbilar är bara inte välbyggd och /eller har inte drivits väl. Internet är fullt av berättelser om stor tillförlitlighet och dåliga erfarenheter. Ditt mål är stor tillförlitlighet från en van du verkligen gillar att köra, eftersom du kommer att leva med ditt köp under en lång tid. NY eller använt den är upp till dig
7
En kommentar om olja. . Din van är inte en högpresterande bil, därför aldrig avfall dina pengar på "prestanda" grade produkter alla slag, inklusive varumärket olja. All olja måste uppfylla branschstandarder om du betala $ 2 eller $ 4 en liter. Vissa kommer att hävda några tillsatser här eller några andra där, men de varierar mycket lite i den mån din van är berörda. Den enda oljor som lagligen är dyrare och högre Tech är den syntetiska blandningar och rena syntetmaterial. Du kan använda dem, men du behöver inte dem för att få 250. 000 miles eller mer av din van motor. VARUMÄRKE OLJOR krävs inte.
8.
Få din olja och filter bytt vid en Walmart eller liknande centrum var 5. 000 miles under fordonet garantiperioden. Den 3. 000 kilometer intervall är onödigt och ett slöseri med pengar och resurser. Använd endast husets märke olja och regelbundet körsträcka (3000), märkesnamn filter som Fram. Det är mycket liten skillnad i kostnad för material och arbetskraft på Walmart jämfört med att köpa material och göra det själv. Jag slutade med mina egna oljebyten när jag gjorde matte en dag och kom upp med ett par dollar skillnad. Se till att du påminner dem att dra åt oljefiltret och tömningstapparna väl. ENDAST använda filter varumärke.

Update 12 juli, 203a Kostnaden för att ha Walmart byta olja och filter har ökat betydligt de senaste månaderna. Istället för $ 15,95 på en grundläggande oljebyte, är den minsta nu $ 30. Det betyder att det kostar ungefär 50% av Walmart kosta att byta din egen olja. Kom ihåg, att när du byta olja, det finns många platser som Walmart och O'Reilly's som kommer att ta att använda oljan gratis. Nu är det upp till dig om du vill sätta bilen på stativ eller ramper, krypa under och byta olja och filter själv. Jag håller det mot ingen som inte vill göra detta. Åh, om de skulle bara bygga i en tjänst grop i varje hemma i garaget som är byggd . . . Jag kan drömma antar jag!
9.
När din van är utom garantiperioden har din olja byts var 10. 000 miles, använda vanliga oljor och hög körsträcka olja efter 75. 000 miles, märkesnamn filter som Fram är 7. 500 kilometer filter. Du kommer inte göra någon skada ditt fordons motor genom att göra detta på lång eller kort sikt och du kommer att spara en avsevärd summa pengar. Använd alltid en multi-grade olja som 10W-40 eller 20W-50 eller 10W-30 . . . aldrig använda ett enda oljor som 30 eller 40. ANVÄND ENDAST VARUMÄRKE FILTER.
Tio.
När van når 100. 000 miles, över till oljor som är avsedda för fordon med mer än 75. 000 miles på dem. Jag har alltid använt 10W-40 oljor och jag har bott i Kalifornien, Michigan och Missouri med min van. VARUMÄRKE olja som krävs INTE.
Elva.
Kontrollera oljenivån via oljestickan varje vecka, och varierar inte från denna förteckning om du inte kör bilen. Lägg olja som behövs för att maximalt men inte mycket. När van har över 200. 000 miles, när du behöver lägga till lite olja, kan du lägga till en flaska balsam som ska hjälpa till att stoppa någon läcker olja och minska oljeeldningen. En flaska, en gång så långt för mig. Jag hade en dålig erfarenhet i det förflutna med en tillsats i en Suzuki Samurai, så jag höll sig borta från denna typ av produkter i många år. Använd inte raka STP eller liknande produkt, använda en kombination för att minska oljeeldningen och läckor. Biltillverkare anser att 1 liter olja brinner varje 1000 miles inom specifikationerna, även när nya. Så bränner en flaska eller två mellan oljebyten när du har 150. 000 + miles på motorn är OK. Det är billigt.
Tolv.
Kontrollera transmissionsolja via oljestickan varje månad. Lägg vätska till högsta men inte över fyllningen.
Byt transmissionsolja var 100. 000 miles. Jag ändrade mitt vätskor och filter mig på 100. 000 miles, var det en rörig och tidskrävande jobb. Jag var inte övertygad om att filterbyte var nödvändig. Vid 200. 000 miles jag hade en snabb glidmedel centrum gör det. Den snabba lube platser Tappa inte transmissionsolja pannan, de haken i växellådsolja systemet via överföring oljekylaren. De kommer att debitera dig ca $ 120 för denna tjänst. Din överföring bör förbli tjänsten gratis om du kör försiktigt och ändra vätska på schemat. Vid 200. 000 miles, när vätskenivån var lite låg, la jag ca 1 pint för överföring Stoppa läckan och balsam, det hjälpte min överföring få några av sina zip tillbaka. Men genom 252k detta kan ha varit ett misstag. Chrysler rekommenderar inte någon tillsatser. Se också till att du använder rätt ATF 4 i din sändning. Annan typ kan orsaka sever körbarhet frågor. Jag fick reda personligen nyligen när jag använde vanlig ATF att komplettera sändningen. BIG misstag!
13.
Transmission Update 1-7-3A jag har ett problem med min kraftöverföring, inte engagerande när jag fi


Relaterade artiklar


om vinyl sprayfärg
hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Mitsubishi 3000GT
Felsökning tändsystemet i en Chrysler Sebring
hur man berättar vad som är läcker från bilen
hur du justerar timing i en Pontiac Grand Prix
hur ändrar termostaten i en Ford Mustang
hur man byter en bränsletank
hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
Vilken utrustning behöver tvätta en bil?
hur du installerar en bränsletank på en Honda Prelude