hur du ändrar ditt motorolja

hur du ändrar ditt motorolja

Utföra din egen oljebyten kommer att spara pengar och ge dig en känsla av prestation. Många människor tvingas att ta sina bilar till mekaniker bara för att de inte vet hur man ska byta motorolja. Processen är inte så svårt som de flesta tror och kommer att spara pengar under åren

Du behöver:. .
Oil
Oljefilter.
Oljefilternyckel.
spärrfunktion.
trasor.
Olja samling pan.


1.
Gå till din lokala Biltema och ge assistenten märke och modell på din bil. De kommer att kunna berätta för dig vilken typ och mängd av olja du behöver samt vilken typ av oljefilter din bil använder. Följ alltid bilens instruktionsbok rekommendation.
2.
Öppna ditt fordons huva och lokalisera oljestickan motorolja, motorolja hamnen, oljefilter, och motorn oljetråget (på undersidan av bilen). Använd bilens instruktionsbok att hitta delar.
3.
Kör bilens motorn i några minuter för att värma upp den. Låt motorn svalna några minuter innan du öppnar huven. Försiktigt skruva upp på motorolja porten. Var mycket noga med att inte få någon smuts inuti den öppna porten. Lämna hamnen icke-begränsade att den gamla oljan att flyta lättare från motorn.
4.
Placera en motor pan olja insamling under motorn oljetråget och försiktigt skruva loss muttern. Var mycket försiktig, eftersom oljan kommer att heta! Använd en trasa när du gör detta eftersom det kan bli rörigt. Låt den använda oljan till fullo ur motorn och samla upp i behållaren. Torka bulten med en ren trasa innan du sätter tillbaka den, bulten har en magnetisk spets som bidrar till att samla alla metallspån i oljan eftersom den arbetar sig genom motorn. Dra åt bulten, inte för hårt
5
Flytta insamling pannan under oljefiltret (vissa modeller kommer att ha filtret under bilen, medan andra kommer att få det på den övre delen. . av motorn) och börja skruva oljefiltret. Kom ihåg att "Lefty-loosey och Okej-tightee eller mer enkelt uttryckt att vända någon skruv till vänster (eller motsols) kommer lossa den och vrida den åt höger (eller medsols) kommer att dra åt den. Använd en justerbar olja skiftnyckel för att ta bort oljefiltret, du kan köpa en för $ 10-$ 20 USD i alla Biltema. Gång bort försäkrar att O-ringen är på den gamla oljefilter och INTE fortfarande sitter i bilen. Blöt O-ringen på nya oljefiltret och skruva ut oljefiltret i hand hårt, ge det en sista tur med oljefilternyckel-inte åt för hårt
6
. . Placera en ren tratt inne i öppna oljehamnen och häll försiktigt den nya oljan i motorn. Din instruktionsbok kommer att berätta hur många liter din bil kommer att ta. Ta tratten och tillbaka locket motorolja, kom ihåg att dra åt det väl.
7.
Dra försiktigt ut oljestickan och torka av den med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan hela vägen tills den är helt reseated. Dra ut oljestickan igen och mäta oljenivån, det bör omfattas av luckan märken som betecknar full eller låg. Grattis, du är klar. Kom ihåg att ta den använda oljan tillbaka till Biltema för korrekt avfallshantering.

Tips och varningar


 • Kontrollera att du har all utrustning i förväg.
 • Kontrollera att du har rätt oljefiltret förväg.
 • Kontrollera att du har rätt olja och mängd i förväg.
 • läsa alltid och använda din instruktionsbok.
 • Följ alltid tillverkarens rekommendationer.


 • Relaterade artiklar


  hur du ska justera bromspedalen höjd i en Toyota Tacoma
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Ford Focus
  hur man byter värmaren kärnan i en Toyota Corolla
  hur man eliminerar funky lukt och dofter i en bil utan kemikalier
  hur man byter en glödlampan i en Nissan Sentra
  hur du installerar en bränsletank i en Chrysler Town & Country
  hur du justerar timing i en toyota tundra
  hur man byter Värmeslangarna i en Honda Prelude
  hur man byter en styrstag i en Mitsubishi Eclipse
  hur man rengör surt regn från bilfönster