Vad är ett filter skiftnyckel?

Vad är ett filter skiftnyckel?

Ett filter skiftnyckel är ett specialiserat verktyg som används för att ta bort oljefilter. Oljefilter är vanligtvis cylindriska och kan vara svåra att ta bort för hand. Flera typer av filter nycklar finns för användning i olika fordon. För ändringar hem olja, kan ett filter skiftnyckel vara ett oumbärligt verktyg

Typer

Filter skiftnycklar finns i tre huvudtyper. Den första typen ser ut och fungerar som en över stora metall uttag. Den passar på slutet av filtret, som vanligtvis har platt intryckningar. En annan typ har en platta rem som spänner åt runt filtret som anbringas på den. Denna typ kan ha ett handtag fäst bandet eller kan göras för att passa ett spärrskaft. Den tredje vanligaste typen av filter skiftnyckel har ett nylonband med en metall socket-liknande fastsättning.

Funktion

Med socket typ, att du väljer rätt storlek och plats på slutet av filtret. Därefter du sätter in en spärr i slutet av verktyget, och vrid medurs tills filtret lossnar. Med bandet typer, passa dig remmen över filtret och skjut motsols med integrerat handtag. Alternativt, om det passar på en Ratchet använder du spärrfunktion för att dra åt remmen så att verktyget vinster köp på filtret genom friktion. I varje fall tar bort moturs rotation filtret.

Fördelar

Trots att tillverkarna rekommenderar generellt oljefilter endast hand-skärpas, kan filtret själv blivit hårdare med tiden, på grund av motor vibrationer. Oljefilter kan också bli täckt av motorolja eller smuts, som kan vara hala och göra bort filtret svårt. Filtrera skiftnycklar erbjuda ett snabbt och enkelt sätt att ta bort ett annars envis eller svåra att nå filter med lätthet. Detta gör ändringar hem olja mycket lättare att utföra.

Överväganden

Filter skiftnycklar är inte "en storlek passar alla". Oljefilter finns i en mängd storlekar, men de flesta storlekar styrs av riktlinjer från Society of Automotive Engineers (SAE). Japanska bilar och andra får använda ett speciellt filter som inte följer SAE konventioner. Det snabbaste och enklaste sättet att avgöra om ett filter skiftnyckel kommer att passa är att köpa det på en bil butik som säljer oljefilter till bilen eller bilar det kommer att användas på. Det är inte ovanligt att upptäcka att samma filter nyckeln inte passar lika två bilar av olika märken eller modeller. Ta reda på om filtret nyckel passar-innan du tar med den hem -. Förhindra frustration senare

Förebyggande /Lösning

Om ett filter skiftnyckel inte fungerar på grund av oljefiltret har skadats eller utsatts för stötar på något sätt, det är en sista utväg. I nödfall kan du trycka på en stor skruvmejsel genom sidan av oljefiltret. Skruvmejseln bör vara tillräckligt stor för att helt tränga in i oljefiltret och komma ut på andra sidan och du måste vara noga med att säkerställa att det finns tillräckligt utrymme för att sätta skruvmejseln innan piercing filtret. Tänk på att detta är en sista utväg, och ett filter skiftnyckel är fortfarande det bästa sättet att ta bort ett filter så är möjligt.


Relaterade artiklar


hur man använder flytande bar is lera på en våt bil
om imma olja
hur du justerar timing i en VW Jetta
hur man rengör din bil batteriet med soda
hur man byter en styrstag slut i en Ford Focus
hur man byter bakre signalljus i en Plymouth Voyager
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en geo tracker
hur man byter bakre signalljus i en ford explorer
hur man byter bakre signalljus i en Honda Accord
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Chrysler Sebring