Hur fungerar en bil radiator?

Hur fungerar en bil radiator?

Förbränningsmotorn

en bilmotor förbränner bränsle och använder friktion för att ge din bil rörelse. Dessa processer orsakar en stor mängd värme att bygga upp i motorn. Om denna värme inte avledas från motorn, kan den orsaka kolvarna i motorn att skära ihop i sina cylindrar och slutligen snäpp, vilket får motorn sönder.

En del av värmen ut genom avgassystemet. Olja används för att smörja motorns inre delar och skära ner på friktion. Men olja och avgassystemet i sig räcker inte för att bli av med överskottsvärme. En bil motorn går bäst med ett genomsnitt på 180 grader C. När temperaturen når 200 grader F har kylsystemet att sparka in och hjälper till att kyla motorn.

Hur Cooling System Works

Nära fronten av motorn finns det en termostat. Eftersom motorn värms upp och når en viss temperatur, öppnar termostaten så att flödet av kylvätska och vatten. Vattnet /kylvätska kombination hålls i kylaren. Eftersom det kommer in i motorn, är det skickades runt cylindrarna att plocka upp värmen från friktionen och brinnande bränsle. Kylvätskan är sedan skickas tillbaka till kylaren där den går in i små kammare som alla i hela kylaren.

yta av radiatorn är tillräckligt för att kyla ner kylvätska. Men hjälper en fläkt mellan motorn och kylaren för att kyla ner den ännu mer. Ytterligare kylning sker genom grillen rörliga bilen eftersom luften utanför bilen blåser på radiatorn. När kylvätskan har gjort resan genom kylaren den är redo att gå tillbaka till motorn och plocka upp mer värme.

Vad orsakar Radiator Underlåtenhet

Det finns många skäl för en radiator att sluta arbeta. En anledning är att termostaten kan bli igensatta och inte öppna. Om detta inträffar kylvätskan inte kan ta sig igenom och kylaren kan överhettas. Som ett resultat kan din motor skära ihop.

Men den vanligaste orsaken till en uppdelning i ett kylsystem en läcka. Det finns många sälar, packningar och slangar som går försämras eller få ett hål i dem och läcker. Eftersom kylvätskan blir låg det inte kommer att kunna svalna ordentligt och motorn överhettas. Om detta händer, stäng av motorn och låt den svalna innan du tar den till en verkstad.


Relaterade artiklar


hur man inspektera drivlinan i en saturn ion
hur man öppnar hålet motorn tillgång på en Toyota Previa van
Hur berätta om bilens disk eller trumbroms har rostat stängt
hur reparera en tank motorcykel gas
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Jeep Grand Cherokee
hur man byter en styrstag i en Mitsubishi Eclipse
hur du justerar timing i en VW Jetta
hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Mitsubishi Galant
hur du justerar timing i en Toyota Camry
hur man byter en värmare kärna i en ’92 ford explorer